Ειδήσεις
"Κοινωνική και πολιτική αστάθεια έχει επηρεάσει το έργο των ΜΜΕ στην Ελλάδα"
Άννα Καραγιαννοπούλου | Ουάσιγκτον
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010Φωτογραφία AP
Σε έκθεση της οργάνωσης που δημοσιεύτηκε τη Πέμπτη, αναφέρεται ότι 535 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το 2010 και 1,374 δέχτηκαν επιθέσεις ή απειλές. Η έκθεση αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων δημοσιογράφων μειώθηκε το 2010 κατά 25%, σε σύγκριση με το 2009, ο αριθμός των απαγωγών δημοσιογράφων αυξήθηκε αισθητά.Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα δηλώνει ότι το 2010 υπήρξε άλλη μια επικίνδυνη χρονιά για τους δημοσιογράφους με 57 θανάτους δημοσιογράφων σ’ ολόκληρο τον κόσμο και 51 απαγωγές.
Το Πακιστάν βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τους περισσότερους θανάτους δημοσιογράφων, συγκεκριμένα 11. Ακολουθούν το Ιράκ, το Μεξικό, η Σομαλία και οι Φιλιππίνες σαν οι ποιο επικίνδυνες χώρες για το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
Για την Ευρώπη, η έκθεση της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα αναφέρει ότι δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2010 σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ένας στην Ελλάδα και ένας στην Λετονία και κανένας απ’ αυτούς τους δύο φόνους δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί, αναφέρει η οργάνωση. «Κοινωνική και πολιτική αστάθεια έχει επηρεάσει το έργο των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα», αναφέρει η έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα και παραθέτει την υπόθεση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια που δέχτηκε επίθεση με αυτόματα όπλα έξω απ’ το σπίτι του στις 19 Ιουλίου. «Η αστυνομία υποπτεύεται ακρο-αριστερή οργάνωση που αυτοαποκαλείται “Σέχτα Επαναστατών” και πρωτοεμφανίστηκε το 2009», αναφέρεται στην έκθεση της οργάνωσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου