~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

«Η επένδυση στην ποιότητα αποδίδει»Ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας αμερικανός δημοσιογράφος. Προβεβλημένος λειτουργός του τύπου, ανταποκριτής, επί σειρά ετών, στην Ουάσιγκτον, μεγάλης εφημερίδας. Κι έρχεται η κρίση η οικονομική και τα σαρώνει όλα. Και υποφέρει το φύλλο και κλείνει, 55 μέρες πριν γιορτάσει 150 χρόνια κυκλοφορίας. Και βρίσκεσαι ξαφνικά μετέωρος, απολύτως ξεκρέμαστος. Ποια είναι η λύση στο πρόβλημά σου;
*Η απάντηση που έδωσε στην ανωτέρω απορία ο 42χρονος Μάικλ Σπρενγκελμάγιερ, αφήνει κόσμο με το στόμα ανοιχτό. Ούτε έψαξε για άλλη δουλειά σε άλλη εφημερίδα, ούτε μπήκε στον κόπο να συνεχίσει το ρεπορτάζ του μέσω ραδιοφώνου ή τηλεόρασης, ούτε εισέβαλε στο Διαδίκτυο μπλογκάροντας νύχτα μέρα. Αντ' αυτών, πήρε των ομματιών του απ' την αμερικάνικη πρωτεύουσα κι επέστρεψε στη γενέτειρά του, στο Νέο Μεξικό. Κι έγινε ο ίδιος εκδότης, αγοράζοντας μια μικρή εφημερίδα, μιας ακόμη πιο μικρής κωμόπολης!

Εδώ και 10 εβδομάδες ο Σπρενγκελμάγιερ εκδίδει, διευθύνει, σχεδιάζει, διανείμει και γενικώς συγυρίζει την εβδομαδιαία «Guadalupe County Communicator» στη Σάντα Ρόζα. Με τη βοήθεια δε παλαιών του φίλων από το δημοσιογραφικό κύκλωμα (των περισσοτέρων επί πληρωμή, συν μερικών που προσέφεραν δωρεάν συνεργασίες), έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των 2.600 κατοίκων. Το οποίον, μεταφράζεται σε κυκλοφορία 2.000 φύλλων και καλούτσικη κερδοφορία, που του επιτρέπει να ζει σαν άνθρωπος. Και να κάνει σχέδια για το μέλλον. Θέλει να βγάζει την εφημερίδα δύο φορές την εβδομάδα, θέλει να προσλάβει μόνιμους συνεργάτες, θέλει να αυξήσει τις σελίδες. Θέλει να το χαρεί!

Εν μέσω όλων αυτών των εξελίξεων και των απαιτήσεων των media για συνεντεύξεις (την περασμένη Δευτέρα είχε την τιμητική του στους «New York Times» και την Τρίτη μίλησε στο BBC και στο γερμανικό ραδιόφωνο) ο Σπρενγκελμάγιερ βρήκε το χρόνο να απαντήσει στις ερωτήσεις της «Κ.Ε.»:

*Πώς ένιωσες που βρέθηκες άνεργος, ύστερα από τόσα χρόνια καριέρας;

- Δεν με απασχόλησε το θέμα για περισσότερο από μια βδομάδα. Ηταν σαν να κοιμήθηκα πολλή ώρα κι ύστερα ξύπνησα, φόρτωσα το αμάξι και βγήκα στη γύρα, αναζητώντας μικρές, προς πώληση, εφημερίδες. Το ήξερα ότι κάποια στιγμή θα την έχανα την ονειρεμένη απασχόληση. Αλλά είχα κι ένα άλλο όνειρο επί σειρά ετών, ήθελα να γίνω αφεντικό του εαυτού μου. Ηθελα να κουμαντάρω ένα ολόκληρο φύλλο κι όχι μια είδηση την ημέρα. Ηθελα, ρε παιδί μου, μια δημοσιογραφική περιπέτεια, παρά τους χαλεπούς καιρούς!

*Και πώς προέκυψε η αγορά του «Guadalupe County Communicator»;

- Το έψαξα αρκετά, έψαξα την τοπική οικονομία ανά περίπτωση, τη γεωγραφία, τη δυνατότητα επέκτασης, τη βιωσιμότητα. Και κατέληξα στο συγκεκριμένο φύλλο για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και γιατί την έχουν εγκαταλείψει την περιοχή όλες οι εφημερίδες. Εδώ, στη Σάντα Ρόζα, ούτε την «Albuquerque Journal», την εφημερίδα του Νέου Μεξικού μπορείς να βρεις, ούτε την «USA Today», ούτε τους «New York Times», ούτε την «Wall Street Journal», τίποτε απολύτως. Αλλά την «Guadalupe County Communicator» μπορείς να τη βρεις!
*Οι αναγνώστες τι σου λένε;
- Στην αρχή φοβόμουνα ότι θα μου γυρνάγανε την πλάτη επειδή ήμουνα και καλά ο «ξένος». Είδα, όμως, ότι ο αγώνας μου για ποιοτικό περιεχόμενο στο φύλλο απέδωσε πολύ γρήγορα. Με αγκαλιάσανε άπαντες, όλη η κοινότητα. Κοίτα να δεις δηλαδή που αποδίδει η επένδυση στην ποιότητα...
*Και το μέλλον;
- Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να χαλαρώσω, αλλά πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά.
*Περισσεύει μήπως καμιά συμβουλή για τις μεγάλες εφημερίδες των αστικών κέντρων;
- Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουν το τζαμπατζιλίκι του Ιντερνετ. Δεν είναι χαζός ο κόσμος, καταλαβαίνει ότι μια καλή εφημερίδα αξίζει τα λεφτά της. Μόνο που η επόμενη γενιά αναγνωστών εκπαιδεύεται ήδη να τα βρίσκει όλα δωρεάν στο Διαδίκτυο. Υπάρχει χώρος για ηλεκτρονική παρουσία των εφημερίδων, αλλά δεν πρέπει η παρουσία αυτή να κανιβαλίζει το έντυπο προϊόν.
*Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου