~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου σας προτείνουν να γνωρίσετε τη δουλειά τους

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο booze cooperativa το τριήμερο δρώμενο audio, visual and other pleasures.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου σας προτείνουν να γνωρίσετε τη δουλειά τους:
Ταινίες μικρού μήκους, ντοκυμαντέρ, θεατρικά μονόπρακτα, video art και εγκαταστάσεις, (Παρασκευή 31 Οκτωβρίου) καθώς και μια παράσταση του μιούζικαλ Λόλα Καύτα του Κέντρου Δράματος του Παντείου ( Σάββατο 1η Νοεμβρίου) καθώς και μια παρουσίαση του βιβλίου του Γιάγκου Ανδρεάδη Αντιγόνη 2 μαζί με ένα CD όπου ερμηνεύουν χορικά της Αντιγόνης του Σοφοκλή μελοποιημένα από τον Γιώργο Παπαδάκη . Οι δραστηριότητες αυτές ξεκίνησαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Παραστατικές Τέχνες» όπου διδάσκουν ο Δήμος Αβδελιώδης, η Έλενα Χόρτη και θα δημιουργήσουν στο χώρο ένα τριήμερο συνεχές οπτικοακουστικό δρώμενο.
Παρασκευή 31/10
8:00-9:30-Παρουσίαση θεατρικών μονόπρακτων
9:30-11:00- Προβολή ταινιών μικρού μήκους
Σάββατο 1/11
9:00 «(Λ)όλα Κάφτα από το Κέντρο Δράματος του Παντείου. Πρόκειται για ένα ασύμμετρο έργο που γράφτηκε επί σκηνής με συμμετοχή εκλεκτών εμπρηστών δασών και ερμηνεύεται από τους συνήθεις υπόπτους
Κυριακή 2/11
7:00- Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάγκου Ανδρεάδη Αντιγόνη 2, Εκδόσεις Λιβάνη , Αθήνα 2008 που συνοδεύεται από ένα CD με χορικά του έργου του Σοφοκλή μελοποιημένα από τον συνθέτη και διδάσκοντα στο Πάντειο Γιώργο Παπαδάκη και ερμηνευμένα από τραγουδιστές του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου. Στην παρουσίαση θα μετάσχουν εκτός από τον συγγραφέα ο Γιώργος Παπαδάκης, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Φώτης Κουβέλης.
9:00- Παρουσίαση της ταινίας φοιτητών του Παντείου με την επίβλεψη του Δήμου Αβδελιώδη Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.
Κάθε ημέρα μετά τις 10:30 θα ακολουθεί DJ Set από guest DJ.
Επίβλεψη, υποστήριξη: Γιάγκος Ανδρεάδης, Δήμος Αβδελιώδης, Έλενα Χόρτη.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ
Έναρξη: Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 8:00 μ.μ.
Διάρκεια: 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου
BOOZE COOPERATIVA, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, Τηλ: 210 3240944.
http://www.boozecooperativa.com
Επικοινωνία: performing.panteion@gmail.com
http://performingpanteion.blogspot.com
Θα παρουσιαστούν:
Ο Δαίμονας (ταινία μικρού μήκους)
Πηνελόπη Γουρδέα, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Ιωάννης Παπαϊωάννου
Τα ενδύματα (ταινία μικρού μήκους)
Γεωργία Σακκά
Έρως Ανυπόφορος (ταινία μικρού μήκους)
Ελένη Ανδρεάδου,Στέλλα Παρασχά, Βάσια Ρούσσου, Καλλιόπη Χαραλαμπάκη
Μαζί (ταινία μικρού μήκους)Δημήτριος Νάκος, Έφη Κυπριανίδου
Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει (Ντοκυμαντέρ)
Tijana Prodanović,Χρήστος Κουκοφίκης
Ημερολόγια γυναικών (συλλογικό βίντεο-ντοκιμαντέρ)
Μαρία Πεσλή
φιλμ νουάρ (βιντεοεγκατάσταση)
Ομάδα La.Ska (Μαρίνα Λαγού, Μαρίτα Σκανδάλη)
Injection or 5ml of relaxing medicine (Κineograph)
Δήμητρα-Σοφία Πατσιλινάκου
Το ναυάγιο (θεατρικό μονόπρακτο)
Κουκοφίκης Χρήστος
Μνήμη (θεατρικό μονόπρακτο)Κακαβά Ευαγγελία, Αλεξανδροπούλου Βέρα-Αικατερίνη
Μαρία Νεφέλη (Σκηνικό ποίημα)
Ελένη Μητσακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου