~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Το ζεύγος Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου αποχωρεί με σημαντική ήττα σε οικονομικό επίπεδο και στη δημόσια εικόνα του...

ΤΟ ΟΔΥΝΗΡΟ ΤΕΛΟΣ
ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ 26 ΧΡΟΝΩΝΑκριβώς τρία χρόνια μετά την εμφάνισή του στον χώρο του ελληνικού Τύπου, το ζεύγος Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου αποχωρεί με σημαντική ήττα σε οικονομικό επίπεδο και στη δημόσια εικόνα του ως παράγοντα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.
Από τις 19 Ιουλίου του 2006 που έγινε η πρώτη ανακοίνωση εξαγοράς του «Ελεύθερου Τύπου» ως και τις 16 Ιουλίου 2009, που οι απολυμένοι εργαζόμενοι της εφημερίδας αποδέχθηκαν δύο εκατομμύρια επιπλέον ευρώ ως ρήτρα της μαζικής απόλυσής τους, ο «Ελεύθερος Τύπος» του Αρη Βουδούρη πρωταγωνίστησε στη μιντιακή επικαιρότητα, συνήθως με αρνητικό τρόπο.
Παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν όλο αυτό το διάστημα, η εφημερίδα δεν κατάφερε να κάνει την τομή στον Τύπο.
Αντιθέτως.
Οι υπέρογκες ζημίες και μάλιστα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλούν σωρεία ερωτημάτων για τις προθέσεις του ζεύγους και των ακριβοπληρωμένων στελεχών και συμβούλων τους, εντός και εκτός του «Ελεύθερου Τύπου».
Η τελευταία πράξη, πριν από την αυλαία του δράματος, θα πέσει με την πιθανή εξαγορά του τίτλου που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, η οποία θα εκκαθαριστεί και θα κλείσει οριστικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση των μετόχων της.
Και ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5 βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη μεταβίβασή του στον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, για τον «ΕΤ» η πιθανότητα μεταβίβασης θολώνει από πολιτικές επιδιώξεις και εκδοτικά συμφέροντα.

Η επόμενη μέρα των ΜΜΕ της Γιάννας Αγγελοπούλου
Διαφορετική φαίνεται πως είναι η τύχη των δύο Μέσων, της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού. Το ενδιαφέρον για τη εξαγορά του City εκδηλώθηκε πολύ νωρίτερα και με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες ανακοινώθηκαν και στους εργαζομένους, γεγονός που έκρινε και την τελική συμφωνία. Πιο κοντά σε συμφωνία με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο βρίσκεται ο Βίκτωρας Ρέστης.
Ήδη ο εκκαθαριστής ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πως ο σταθμός θα μεταβιβαστεί στον Β. Ρέστη έναντι συμβολικού τιμήματος, με την υποχρέωση να κρατήσει στην εργασία τους όλους τους εργαζομένους, 114 άτομα.
Η αρχική πρόταση περιελάμβανε δύο σκέλη.Αν προσλάμβανε τους εργαζομένους, το τίμημα δεν θα ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ, χωρίς κανέναν εργαζόμενο θα έφθανε τα 3-4 εκατομμύρια ευρώ. Στους εργαζομένους προτάθηκε την περασμένη Πέμπτη επιπλέον αποζημίωση 3 μισθών για να συμφωνήσουν. Αν όμως λειτουργήσει ο σταθμός στις 27 Αυγούστου, τότε θα επιλέξουν αν θα παραμείνουν στην εταιρεία χωρίς τα παραπάνω χρήματα.Στόχος του Β. Ρέστη στη συνέχεια είναι η δημιουργία ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού με ΔΟΛ και Priza («El Pais») ή και με το Mega, καθώς και στις δύο ελληνικές επιχειρήσεις είναι μέτοχος.Ο ίδιος λέγεται πως δείχνει ενδιαφέρον και για τον «Ελεύθερο Τύπο», οι πρώτες συζητήσεις έγιναν και στον ΔΟΛ χωρίς όμως ακόμη κάτι απτό. Για τον «Ελεύθερο Τύπο» το ενδιαφέρον παραμένει σε επίπεδο τηλεφωνικής επικοινωνίας.Παρά το άγχος πρώην στελεχών της εφημερίδας που πίεζαν να κλείσει η συμφωνία με τους εργαζομένους, με επιχείρημα ότι υπάρχει πρόταση κατατεθειμένη σε νομικό γραφείο, ο εκκαθαριστής επέμενε στο Μαρούσι ότι δεν έχει στα χέρια του κάτι ενδιαφέρον. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες σε πολιτικά κυρίως γραφεία, κυκλοφόρησε ότι θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα ενδιαφέρον εξαγοράς του τίτλου με την κατάθεση δύο επιχειρηματικών προτάσεων, μία από τις οποίες προέρχεται από την Κύπρο!Η συμφωνία με τους εργαζομένους επήλθε την περασμένη Πέμπτη, αργά το βράδυ, και ο εκκαθαριστής Χ. Μπιλίνης είναι πια ελεύθερος να προχωρήσει την εκκαθάριση της εταιρείας και την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων. Το συνολικό κόστος των αποζημιώσεων νομίμων και επιπλέον, θα ανέλθει σε περίπου 12,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί άλλο ένα ποσό 12 τουλάχιστον εκατομμυρίων για να πληρωθούν οι πιστωτές και προμηθευτές της εταιρείας.


Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι προμηθευτές προϊόντων προσφορών, οι προμηθευτές περιοδικών, όπως η ΙΜΑΚΟ, η Τυποεκδοτική, οι διαφημιστικές εταιρείες κ.λπ. Στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, εκτός από τον τίτλο που κοστολογείται το λιγότερο στα 5 εκατομμύρια ευρώ, υπάρχει το ακίνητο στον Αλιμο, που θεωρείται δύσκολο να μπει στο σχέδιο πόλεως και έτσι κοστολογείται στα δέκα περίπου εκατομμύρια ευρώ, και ένα οικόπεδο στη Θήβα.Για τα δύο τελευταία πάντως ο εκκαθαριστής έχει απευθυνθεί σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία για να αναλάβουν την πώλησή τους. Η συμφωνία με τους εργαζομένους επήλθε ύστερα από επίπονες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν 20 ημέρες. Το μεσημέρι της Πέμπτης, τελευταία μέρα της διαβούλευσης στο διάστημα που ορίζει ο νόμος, κατατέθηκε η βελτιωμένη και τελική πρόταση του εργοδότη. Αντί για τις 650.000 ευρώ που προτείνονταν επί μία εβδομάδα, οι δικηγόροι μετέφεραν την τελική πρόταση για 2.150.000 ευρώ. Με μεγάλη πλειοψηφία, 126 ναι, 26 όχι, σε μια θυελλώδη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης να δεχθούν την επιπλέον αποζημίωση.Αποδέχθηκαν δηλαδή την απόλυσή τους στις 31 Αυγούστου.Οι εργαζόμενοι δεν δέχθηκαν τον τρόπο διανομής του επιπλέον ποσού που πρότεινε η εργοδοτική πλευρά και ψήφισαν υπέρ της ισόποσης κατανομής σε όλους τους απολυμένους, ανεξαρτήτως ύψους μισθού ή ύψους αποζημίωσης. Οι εργαζόμενοι μέσω και του νομικού συμβούλου Γιάννη Καρούζου που βρισκόταν μαζί με τη νομικό των τεχνικών συνεχώς στις διαβουλεύσεις, δήλωσαν και την τελευταία μέρα πως η διαδικασία που επέλεξε η εργοδοτική πλευρά, να κλείσει δηλαδή την εταιρεία και μετά να καλέσει σε διαβουλεύσεις τους εργαζομένους, είναι παράνομη.Σε δήλωση των μελών της πενταμελούς επιτροπής των εργαζομένων από τους τρεις κλάδους, σημειώνεται πως αποδείχθηκε στη διαβούλευση πως οι εργαζομένοι, στην πλειονότητά τους μισθοσυντήρητοι, ουδεμία ευθύνη είχαν για την οικονομική αποτυχία των μετόχων που οδήγησε μέσα σε τρία χρόνια στο λουκέτο της εφημερίδας. Τονίζεται επίσης ότι το ποσό των περίπου 5.250 ευρώ που θα λάβει ο καθένας ούτε το πρόβλημα λύνει ούτε ως άλλοθι μπορεί να προβληθεί από τους μετόχους.

*από την εφημ. "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" 19/07/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου