~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 Μαΐου 2011, οι εκλογές στο συνδικάτο των δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΑ.

Κρίσιμες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Κρίσιμες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Στην πιο κρίσιμη συγκυρία που έχει περάσει Μεταπολιτευτικά ο δημοσιογραφικός κόσμος και συνολικά το «σύστημα των ΜΜΕ», πραγματοποιούνται την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 Μαΐου 2011, οι εκλογές στο συνδικάτο των δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΑ.

Οι εκλογές αυτές, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν σοβαρότατες εξελίξεις για τη στάση που θα κρατήσουν οι δημοσιογράφοι απέναντι στην πολιτική του μνημονίου στα ΜΜΕ, διεξάγονται σε φαινομενικά άκρως υποτονικό κλίμα, μέσα σε συνθήκες ωμών απειλών από το σύνολο των ιδιοκτητών για μαζικές απολύσεις και δραστικές περικοπές μισθών, καθώς και ανασφάλειας και φόβου των εργαζομένων για το αύριο.

Ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Συγκρότημα Λαμπράκη, με επικεφαλής τον Σταύρο Ψυχάρη, σκοπεύει να ανακοινώσει μειώσεις της τάξης του 15%. Ωστόσο, η ιδιοκτησία του Συγκροτήματος φέρεται να ανέβαλε αυτή την ανακοίνωση για μετά τις εκλογές. Θύελλα πάσης φύσεως περικοπών και απολύσεων έχει εξαγγείλει το Συγκρότημα Μπόμπολα.

Σε αντίστοιχες κινήσεις προσανατολίζεται ο Όμιλος Αλαφούζου, ενώ η Ελευθεροτυπία, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο για την ύπαρξή της, προσπαθεί να βρεί το δρόμο της ισορροπίας της. Στο μεταξύ, η ανεργία μεταξύ των δημοσιογράφων καλπάζει, οι ελαστικές μορφές εργασίας (ακόμα και η απλήρωτη εργασία) δίνει και παίρνει, ενώ άμεση και ορατή είναι η προοπτική λουκέτων σε αρκετά «μαγαζιά».

Μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες, τις οποίες δημιούργησε το «πεθαμένο» πλέον πολιτικά και βιολογικά Μεταπολιτευτικό σύστημα της κρατικοδίαιτης διαπλοκής, των θαλασσοδανείων και των δανεικών και αγύριστων, το συνδικάτο των δημοσιογράφων απαξιώθηκε. Πόσο μάλλον, αφού η προηγούμενη ηγεσία Σόμπολου, σε συμμαχία με διάφορες πρασινο-γαλάζιες αποχρώσεις, λειτούργησαν ως δεκανίκι των ίδιων των ιδιοκτητών.

Μάλιστα, ο Σόμπολος αποχωρώντας από τη θέση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ και δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ξαναβάλει υποψηφιότητα, πρότεινε μειώσεις 10%. Η παρατάταξή του, η οποία, ως όλα δείχνουν ουδεμία επαφή έχει με τη ΝΔ του Α.Σαμαρά, εμφανίζεται αποψιλωμένη ακόμα και από τα παραδοσιακά της στελέχη. Θεωρείται μάλιστα, πολύ πιθανόν να υποχωρήσει σημαντικά σε ποσοστά και ψήφους.

Από την άλλη, το νέο φαινόμενο που διαμορφώνεται, είναι η προσπάθεια για σχηματισμό «φιλο-κυβερνητικού» ή για την ακρίβεια «φιλο-μνημονιακού» μετώπου. Έτσι, για πρώτη φορά σε εκλογές κατεβαίνει η «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση», η οποία φορώντας «αριστερούλικο» προσωπείο, και ειδικότερα αυτό του κόμματος Κουβέλη, βάζει σαν υποψηφίους πασίγνωστους εκσυγχρονιστές, οι οποίοι κατ’επανάληψη έχουν υπερασπιστεί μετά μανίας τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, καθώς και τις «εκσυγχρονσιτικές» πολιτικές Σημίτη στο παρελθόν.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Ριχάρδου Σωμερίτη, Βασίλη Λυριτζή, Ηλία Κανέλλη και πολλών άλλων. Πρόκειται για μια παράταξη δημοσιογράφων που πάντα, με όλα τις κυβερνήσεις, είναι καλά πλασαρισμένοι.

Πολλοί εξ’αυτών προέρχονται από τον Ομιλο Αλαφούζου και το Συγκρότημα Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη αυτή δεν αποκλείεται, μετεκλογικά, και εφόσον καταφέρει να εκπροσωπηθεί, να «συμμαχήσει» με τους ΠΑΣΟΚους (Κουμπιάς, Δημοσιογραφική Ενότητα). Οι νέο-ΠΑΣΟκοι (του ΓΑΠ) θα’χουν απέναντί τους επίσης, τον παλαιο-ΠΑΣΟκο, Τσαλαπάτη (ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ), ο οποίος πάντως, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται συνεργαστεί μετεκλογικά με την «δεξιά» παράταξη (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ). Αλλωστε, το ίδιο έκανε και με τον Σόμπολο.

Απογοητευτική είναι η εικόνα της Αριστεράς, που για μια ακόμη φορά κατεβαίνει πολυδιασπασμένη. Το ΚΚΕ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ), όπως πάντα μόνο του, διασπασμένο μάλιστα, αφού η προγηγούμενη «συμμαχός» του, Νανά Νταουντάκη (ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ) κατεβαίνει μόνη της. Μόνη της επίσης, κατεβαίνει και η Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, Financial Crimes , Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι).

Κι’αυτό παρ’ότι, τόσο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διετίας, όσο και μόλις πρόσφατα, η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη (Συσπείρωση Δημοσιογράφων, Δούρειος Τύπος) τους είχε προτείνει κοινή κάθοδο στις εκλογές. Αν και εκτιμάται ότι η «Ανατροπή» θα αυξήσει τη δύναμή της, και ενδεχομένως, θα καταφέρει να βγάλει εκπρόσωπο στο ΔΣ, η μεγαλύτερη παράταξη της Αριστεράς παραμένει η «Συσπείρωση».

Τα μεγάλα ερωτήματα που υπάρχουν πάντως, είναι εάν οι δημοσιογράφοι θα πάνε να ψηφίσουν. Το κλίμα φόβου και απαξίωσης του συνδικάτου, ενισχύουν αυτό τον κίνδυνο, αν και το γεγονός ότι η συγκυρία στον χώρο τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη, πολύ πιθανώς θα τους οδηγήσει τελικά στην κάλπη. Από κεί και πέρα, μείζον ερώτημα είναι τι θα συμβεί την επομένη των εκλογών.

Αν δηλαδή, θα διαμορφωθεί ένα μνημονιακό μέτωπο που παρέα με κάποιες συντεχνιακές, πελατειακές και φιλεργοδοτικές δυνάμεις, θα στρώσουν το δρόμο για σκληρότατα μέτρα, ή θα επικρατήσουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που και το συνδικάτο θα ξαναστήσουν στα πόδια του και θα εμποδίσουν την υλοποίηση του μνημονίου στα ΜΜΕ, στις πλάτες των εργαζομένων.

Όλες οι λίστες με τις παρατάξεις και τους υποψηφίους τους: http://www.esiea.gr/gr/index.html

ΠΗΓΗ: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου