~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Τα μυστικά κονδύλια του υπ. Εξωτερικών συνδέονται με τον έλεγχο της λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, την εξαγορά συνειδήσεων και εξηγούν εν πολλοίς το φαινόμενο "παπαγαλάκια"


ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
 
Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ - Ημερ. δημοσίευσης: 16/10/2011

Τα μυστικά κονδύλια του υπ. Εξωτερικών συνδέονται με τον έλεγχο της λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, την εξαγορά συνειδήσεων και εξηγούν εν πολλοίς το φαινόμενο "παπαγαλάκια" και το πώς "σερβίρεται" άκριτα στο κοινό η κυβερνητική πολιτική σε μια κρίσιμη περίοδο. Αυτό είπε μιλώντας "Στο Κόκκινο" ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης αναφορικά με την καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα για υπέρβαση των μυστικών κονδυλίων κατά 270% τη διετία 2009-2010 και ήδη 90% το 2011. Από προϋπολογισθέντα 70 εκατ. ευρώ στην τριετία, έχουν φτάσει ήδη τα 180 εκατ. ευρώ.
Ατιμωτικό παράπτωμα διαπράττουν όσοι διαπραγματεύονται ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό δημοσιογράφοι, επιχειρήσεις ενημέρωσης, εκδότες, διευθυντές και θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην κοινή γνώμη, τα πειθαρχικά όργανα και τη διοίκηση του σωματείου, συμπλήρωσε ο Δ.Τρίμης.
Από τον Βορρά τα νέα κόλπα: Συντονισμένη επίθεση δέχονται οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, καθώς οι ιδιοκτησίες των συγκροτημάτων της «Μακεδονίας» και του «Αγγελιοφόρου» κατεβάζουν προγράμματα εξυγίανσης με απολύσεις 70 και 50 ατόμων αντίστοιχα και επιπλέον μειώσεις μισθών - άγνωστο ακόμα πόσο, καθώς θα προσδιοριστούν με ατομική διαπραγμάτευση.
Στάση πληρωμών: Απεργία στην “Αυριανή” τη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι ζητούν από την ιδιοκτησία Κουρή καταβολή των οφειλομένων, που φτάνουν μέχρι και τους έντεκα μήνες. Ο “Φίλαθος” του συγκροτήματος Κουρή, επίσης, σταμάτησε να εκδίδεται από την προπερασμένη Δευτέρα, μετά από επίσχεση εργασίας, καθώς τα οφειλόμενα φτάνουν και εδώ τους δέκα μήνες.
Χωρίς ειδήσεις την Τρίτη, χωρίς εφημερίδες την Τετάρτη: Οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ απεργούν μία μέρα νωρίτερα από τη γενική απεργία (για να καλυφθεί ειδησεογραφικά) και καλούν όλο τον κλάδο την Τρίτη στις 11.00 στην απεργιακή συγκέντρωση στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στην Ακαδημίας. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπ. Οικονομικών.
Δουλειές στα "καμένα": Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ βρίσκονται σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρεί στο κλείσιμο της ΕΤ-1, του περιοδικού "Ραδιοτηλεόραση", του ραδιοφωνικού σταθμού 9,58 στη Θεσσαλονίκη και ακόμα 9 περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Σειρά θα πάρουν προς εκποίηση τα ακίνητα της ΕΡΤ. Το ανταποδοτικό τέλος (4,25 ευρώ τον μήνα) είναι επισφαλές όσο ποτέ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει σχέδιο συνολικού "λουκέτου" στην ΕΡΤ. Είναι απορίας άξιο, με αυτά τα δεδομένα, αυτή η "ανεξάρτητη επιτροπή" για το ρόλο και την αποστολή της ΕΡΤ τι ακριβώς δουλειά θα κάνει...
"Ακομμάτιστη" και η ΕΡΤ: Όπως έδωσε την "ανεξάρτητη" γραμμή ο κ. Μόσιαλος, στον πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Αλιβιζάτο, μία από τις δουλειές είναι οι προτάσεις για "αποκομματικοποίηση" της ΕΡΤ. Από ποιο κόμμα; Μήπως από το ΠΑΣΟΚ; ΠΑΣΚΕ "σκίζει" στην ΕΡΤ με 80%. Τόσο πολύ, που όταν είναι κυβέρνηση η Ν.Δ. δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Υποψιάζομαι ότι η "αποκομματικοποίηση" θα είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους Οικολόγους.
Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες: Τουλάχιστον 40 ραδιοφωνικοί σταθμοί της περιφέρειας έχουν αλλάξει χέρια τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τις "εγκρίσεις μεταβίβασης" που χορηγεί το ΕΣΡ. Οι τιμές, για όσους ενδιαφέρονται, είναι πολύ συμφέρουσες, καθώς ξεκινούν από 500 ευρώ και φτάνουν μέχρι 20.000 ευρώ για πολύ καλούς σταθμούς. Ωραιότατες ευκαιρίες μπορεί να "χτυπήσει" κανείς, αν έχει όρεξη για δουλειά, με 2.500 έως 3.500 ευρώ.
* Μείωση μισθών 10% στο συγκρότημα Χατζηνικολάου / Κουρή, Real News και Real Radio και * Νέος εμπορικός διευθυντής στον ΔΟΛ την ώρα που έχει ανακοινωθεί μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 50%. * O πρόεδρος της ΕΡΤ3 Νίκος Σωτηριάδης θα καταλάβει τη θέση της Λυδίας Κονιόρδου στο Δ.Σ. της ΕΡΤ. * Με την Δημοκρατική Αριστερά συζητά ο διευθυντής ειδήσεων του Star Σταμάτης Μαλέλης, ο ίδιος που βγάζει το δελτίο ειδήσεων του Star.

*από την εφημ. Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου