~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Η διαφήµιση καταρρέει και η δίνη της κρίσης φέρνει λουκέτα και σειρά προβληµάτωνΣκούρα τα πράγµατα στα ελληνικά ΜΜΕ
Σκούρα τα πράγµατα  στα ελληνικά ΜΜΕ
Λουκέτα σε επιχειρήσεις, µαύρες οθόνες σε κανάλια, αναστολή έκδοσης εφηµερίδων, απολύσεις εργαζοµένων, µειώσεις και καθυστερήσεις πληρωµών σε περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθµούς είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη ζοφερή ατµόσφαιρα που επικρατεί στα ελληνικά µέσα ενηµέρωσης, τα οποία διανύουν την πιο δύσκολη περίοδό τους µετά τη µεταπολίτευση. 

Διαφήµιση, τέλος...
Η κατακόρυφη πτώση της διαφηµιστικής δαπάνης στη χώρα µας έχει δραµατικές συνέπειες στα µέσα ενηµέρωσης που βλέπουν την κύρια πηγή εσόδων τους να βαίνει συνεχώς µειούµενη µε εντυπωσιακούς ρυθµούς από το 2008. Από το 2009 που απορρόφησαν, σύµφωνα µε τα στοιχεία της Media Services, 2,2 δισ. ευρώ (-17%), έφτασαν το 2011 στα 1,5 δισ. ευρώ (-15,5%). Εν ολίγοις, το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ έχει δει τα διαφηµιστικά έσοδα να µειώνονται ακόµη και κατά 50% µέσα σε τρία µόνο χρόνια. Παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ότι η δαπάνη θα συνεχίσει να µειώνεται τα αµέσως επόµενα χρόνια, γεγονός που θα απειλήσει σοβαρά ακόµη και την ύπαρξη πολλών ενηµερωτικών µέσων. 

Κατέβασαν στιλό
Η νέα χρονιά βρήκε δύο εφηµερίδες, την «Ελευθεροτυπία» και τον «Κόσµο του Επενδυτή», να έχουν ουσιαστικά κατεβάσει ρολά. Στην «Ελευθεροτυπία» οι εργαζόµενοι, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευµένα από τα µέσα του περασµένου Ιουλίου, τις τελευταίες εβδοµάδες πραγµατοποιούν κυλιόµενες απεργίες. Την περασµένη ∆ευτέρα το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής αναστολής των καταδιωκτικών µέτρων εις βάρος της εταιρείας – αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα είχε κατατεθεί στις 30 ∆εκεµβρίου  απορρίπτοντας την αίτηση εξαίρεσης των εργαζοµένων. 

Στον «Κόσµο του Επενδυτή» οι εργαζόµενοι έχουν να πληρωθούν από το τέλος Οκτωβρίου, γεγονός που έχει οδηγήσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους στο να κηρύξουν επαναλαµβανόµενες απεργίες. Οµως και στις υπόλοιπες εφηµερίδες τα πράγµατα απέχουν µακράν από το να θεωρούνται ρόδινα. Η αγορά συρρικνώνεται συνεχώς και οι τράπεζες απαιτούν αναδιαρθρώσεις και περικοπές στο κόστος εργασίας και στα λειτουργικά έσοδα προκειµένου να χορηγήσουν νέα δάνεια.
Τηλε-δράµατα
Η κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθµό Alter είναι δραµατική, καθώς οι εργαζόµενοι, απλήρωτοι επί πολλούς µήνες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Το πρόγραµµα του σταθµού έχει αντικατασταθεί από ανάρτηση ανακοινώσεων των εργαζοµένων, οι περισσότερες εναντίον της ιδιοκτησίας. Η εξέλιξη έχει επιφέρει βαρύτατο πλήγµα και στη διαφηµιστική αγορά, µε αποτέλεσµα µεγάλες εταιρείες να αιτούνται την προστασία του άρθρου 99 ή να βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. 

Στην Κάντζα οι Γερµανοί του RTL και ο Alpha δεν πάνε πλέον πακέτο. Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τους, την Πέµπτη 5 Ιανουαρίου ανακοίνωσαν την απόφασή τους να πωλήσουν το πλειοψηφικό πακέτο µετοχών (70% του Alpha Media Group) στον έλληνα επιχειρηµατία κ. Δηµήτρη Κοντοµηνά. Στα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια συζητείται συρρίκνωση του προγράµµατος, περικοπές στον προϋπολογισµό και κατ’ επέκταση απολύσεις και µειώσεις στις αµοιβές. Η κατάσταση είναι ακόµη πιο δύσκολη στη δηµόσια ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ αντί να εξυγιανθεί βουλιάζει καθηµερινά όλο και περισσότερο σε ένα ιδιότυπο καθεστώς υπολειτουργίας και η υποµονή των πολιτών, που εξακολουθούν να πληρώνουν το ειδικό τέλος για να βλέπουν το ίδιο πρόγραµµα σε επανάληψη, εξαντλείται.

Ραδιόφωνα - περιοδικά
Οι ραδιοφωνικοί σταθµοί και τα περιοδικά είναι και τα µεγαλύτερα θύµατα της κρίσης στη διαφηµιστική αγορά, καταγράφοντας τις µεγαλύτερες απώλειες διαφηµιστικών εσόδων (-29,3% τη χρονιά που πέρασε). Σε οργανισµούς που κάποτε εξέδιδαν µεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά οι εργαζόµενοι παραµένουν απλήρωτοι εδώ και µήνες, είτε εξαναγκάζονται να αποδεχθούν µειώσεις στις αµοιβές τους... όταν αυτές καταβάλλονται. Οσο για τα ραδιόφωνα, στα µεν µουσικά επικρατεί η... play list, στα δε ενηµερωτικά γίνονται συνεχώς περικοπές σε προσωπικό και αµοιβές. 

______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου