~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Και ενώ ο Αλαφούζος απολύει τους εργαζόμενους που δε δέχτηκαν περικοπές 200 ευρώ στους μισθούς των 1100 ευρώ, δημιουργεί τους σύγχρονους δούλους των 400 ευρώ με το μπλοκάκια, προσλαμβάνει τους «τηλε-αστέρες» Αυτιά και Ευαγγελάτο με τα παχυλά συμβόλαια...

Το Υπουργείο Ανθυγιεινού Μπάχαλου προειδοποιεί:
Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια... βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας 
Σκάι: Εργοδοτικό έγκλημα ναι, τιμωρία;

 Του Ν.Α
Την Πέμπτη 2/3, την ώρα που ο δυστυχισμένος και απελπισμένος άνεργος, απολυμένος 62χρονος εργάτης βρισκόταν κλεισμένος στο εργοστάσιο διεκδικώντας το δίκιο του, τα όρνια του ΣΚΑΙ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων υποκριτικά μιλούσαν για τις δραματικές συνέπειες της ανεργίας.
Σοβαροφανείς αναλύσεις, άχρηστα λόγια από χρήσιμα πιόνια της τηλεοπτικής χειραγώγησης των αφεντικών, κουβέντες «κατανόησης» από τα καλοταϊσμένα φερέφωνα των εφοπλιστών και των εργολάβων, αλλά και καταδίκης της πράξης από τα μιντιακά παπαγαλάκια των εργοδοτών που όπλισαν το χέρι ενός εργαζόμενου που διεκδικεί να ξαναγίνει Άνθρωπος!


Και ενώ από τους τηλεοπτικούς δέκτες προβάλλονταν η παραπληροφόρηση και η εξαγορασμένη φιλανθρωπία όλων αυτών που πλούτισαν και πλουτίζουν προπαγανδίζοντας την καταστροφή του κόσμου της εργασίας.
Την ίδια ώρα, από την πίσω πόρτα του ΣΚΑΙ έβγαιναν ακόμη 6 απολυμένοι. Αιτιολογία της απόλυσης τους ήταν η μη εκχώρηση των συλλογικών δικαιωμάτων με την υπογραφή ατομικής σύμβασης! Πρόκειται για 4 δημοσιογράφους, μια διοικητική υπάλληλο και έναν εργαζόμενο στο τεχνικό τμήμα της τηλεόρασης.
Την επόμενη μέρα η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία, με την στήριξη της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ, ως ελάχιστη απάντηση στις εκδικητικές απολύσεις.
Όμως οι Απεργοσπάστες ήταν εκεί. Στο πλευρό του αφεντικού. 
Στο πλευρό του εφοπλιστή. Όπως στο παρελθόν οι επιστάτες, τα μαύρα σκυλιά του τσιφλικά, κάθονταν στο πλευρό του τρομοκρατώντας με το μαστίγιο, τώρα στέκουν οι μεγαλο-δημοσιοκάφροι βιαιοπραγώντας με το μικρόφωνο.
Θαυμάστε τους:
ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΛΥΡΙΤΖΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
ΚΟΣΙΩΝΗ
ΑΥΤΙΑΣ
ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ
Και ενώ ο Αλαφούζος απολύει τους εργαζόμενους που δε δέχτηκαν περικοπές 200 ευρώ στους μισθούς των 1100 ευρώ, δημιουργεί τους σύγχρονους δούλους των 400 ευρώ με το μπλοκάκια, προσλαμβάνει τους «τηλε-αστέρες» Αυτιά και Ευαγγελάτο με τα παχυλά συμβόλαια.
Όμως, δυστυχώς για αυτούς, δεν καταλαβαίνουν κάτι απλό: Το ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης φουσκώνει.
Και ο Τζακ Λόντον με την Σιδερένια Φτέρνα του, φαντάζει περισσότερο από προφητικός.
Διαβάστε το κακομοίρηδες, ρουφιάνοι μεγαλο-δημοσιογράφοι.
Το γεγονός της Κομοτηνής σηματοδοτεί μια τεράστια τομή για τις απαντήσεις που πλέον ενσωματώνει η εργατική τάξη.
Δεν το καταλαβαίνετε;;;

______________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου