~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: «Καταρρέει» ο αυστραλιανός Τύπος

Τρ 26 Ιουνίου 2012, 11:18


...ζούμε την εποχή της «αρχής του τέλους» για τις εφημερίδες, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα...

Μέσα σε ένα 24ωρο παραιτήθηκαν και αντικαταστάθηκαν οι διευθυντές των δύο κορυφαίων εφημερίδων της χώρας, της «Sydney Morning Herald» και της «The Age», καθώς και ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου «Seven» Ντέιβιντ Λέκι.
Οι αλλαγές που συντελούνται στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες είναι ριζικές, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις μαζικές απολύσεις και τις παραιτήσεις διευθυντών.
Στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, με πληθυσμό μεγαλύτερο της Αθήνας, κυκλοφορούν μόνο δύο ημερήσιες εφημερίδες και θεωρείται πιθανό σύντομα να μείνει μόνο μία. Η συνολική ημερήσια κυκλοφορία και των δύο εφημερίδων είναι γύρω στις 700.000 φύλλα, αλλά η κάθε μια έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο αναγνώστες στο διαδίκτυο.
Την ίδια στιγμή η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου, η Τζίνα Ρέινχαρτ, θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό της, το συγκρότημα «Fairfax» (στο οποίο ανήκουν και οι εφημερίδες Sydney Morning Herald και The Age) και απειλεί πως αν δεν βάλει τρεις δικούς της ανθρώπους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα πουλήσει τις μετοχές της, θα πέσει η αξία των μετοχών του συγκροτήματος και θα αγοράσει ξανά «τσάμπα» την εταιρεία.
Η κυβέρνηση Γκίλαρντ, από την άλλη πλευρά, αντιτίθεται στον έλεγχο του συγκροτήματος Fairfax από τη Ράινχαρτ γιατί πιστεύει ότι θα χρησιμοποιήσει τον όμιλο για την προώθηση των προσωπικών της συμφερόντων, ειδικά σε ότι αφορά την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου.
Την περασμένη εβδομάδα η συγκεκριμένη εκδοτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα απολύσει 1.900 εργαζομένους και θα εστιάσει την εκδοτική της δράση στον διαδικτυακό χώρο. Στη συνέχεια και η News Ltd του Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές και απολύσεις προκειμένου να εγγυηθεί το μέλλον των εφημερίδων της.
Η News Ltd εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες Herald Sun, Advertiser, The Australian, Daily Telegraph και άλλες. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κιμ Γουίλιαμς ανακοίνωσε, ότι η News Ltd, προτίθεται να αγοράσει και την εταιρία ConsMedia του Τζέιμς Πάρκερ, αλλά και την Australian Independent Business Media που εκδίδει τις διαδικτυακές εκδόσεις Business Spectator και Eureka Report.
Παρά το γεγονός ότι ο μεγάλος ανταγωνιστής της News Ltd, η Fairfax, ανακοίνωσε ότι το μέλλον των εφημερίδων της The Age, The Financial Review, The Morning Herald διαγράφεται μελανό και ότι στρέφεται στο διαδίκτυο, ο Γουίλιαμς τόνισε κατά την ανακοίνωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ότι η Νews Ltd πιστεύει στο μέλλον της έντυπης δημοσιογραφίας στην Αυστραλία και οι αλλαγές που ανακοίνωσε στην ουσία στοχεύουν στο να εγγυηθούν το μέλλον των εφημερίδων που εκδίδει η εταιρεία.
Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Στέφεν Κόνρι, δήλωσε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που ανακοίνωσαν η Fairfax και η News Ltd φανερώνουν ότι ζούμε την εποχή της «αρχής του τέλους» για τις εφημερίδες, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα, και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός λέγοντας ότι οι εφημερίδες προσέφεραν και προσφέρουν πολλά στην δημοκρατία. «Αν μου ζητούσαν να βάλω στοίχημα ότι θα υπάρχουν καθημερινές εφημερίδες σε πέντε χρόνια, λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν θα το έβαζα», είπε ο υπουργός.

________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου