Στο ψήφισμα που ανέβασε στο Διαδίκτυο, η μη κυβερνητική οργάνωση που ελέγχει το καθεστώς της ελευθερίας του Τύπου σε όλο τον κόσμο, ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, να σταματήσει κάθε πολιτική παρέμβαση σε αυτήν, να πολεμήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη και ελεύθερη λειτουργία της και να μην χρησιμοποιήσει καμία μορφή αστυνομικής βίας η δικαστικής δίωξης εναντίον δημοσιογράφων.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
Στις 11 Ιουνίου αποσυνδέσατε αιφνιδιαστικά το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτή η συγκλονιστική ενέργεια συνιστά επικίνδυνη παραβίαση του άρθρου 11 της σύμβασης θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εγγυάται το δικαίωμα κάθε Ευρωπαίου πολίτη στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση και πληροφόρηση.
Η κυβέρνηση σας οφείλει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης άμεσα, να σταματήσει κάθε πολιτική παρέμβαση προς το προσωπικό της, να πολεμήσει όποια επιχειρηματικά συμφέροντα μπορεί να εμποδίζουν την απρόσκοπτη και ελεύθερη λειτουργία της και να μην χρησιμοποιήσει καμία μορφή αστυνομικής βίας η δικαστικής δίωξης εναντίον δημοσιογράφων. 
Σας καλούμε να ψηφίσετε ένα νέο βασικό νόμο, ο οποίος να εγγυάται την ελευθερία του Τύπου και τον πλουραλισμό. Οι συμπολίτες σας έχουν δικαίωμα σε μια Ελληνική δημοσιογραφική άνοιξη. Η οικονομική κρίση δεν είναι δικαιολογία για τις επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου.
Υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα με στόχο να σταματήσουμε την Ελληνική κυβέρνηση από το να κάνει οικονομία στη Δημοκρατία.
Βοηθήστε μας να πιέσουμε για την ψήφιση ενός νόμου για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα εδώ: http://rsf.org/petitions/grece/petition.php?lang=en