~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

UNI Global Union:Ένα χρόνο μετά η ΕΡΤ είναι ανοιχτή - Η NEΡIT παραπαίει

Πριν από ένα χρόνο, η ελληνική κυβέρνηση με τη συνενοχή της Τρόικας έκλεισε την ΕΡΤ. Σήμερα είναι και η 1η επέτειος της αντίστασης για την αποδόμηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ελλάδας.
Σήμερα, η Ελλάδα έχει έναν κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα την "NEΡIT" που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς συντακτική αυτονομία. Και υπάρχει ένας πραγματικά δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας: το ERTopen που μαζί με την ΕΡΤ 3, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και τους περιφερειακούς σταθμούς λειτουργούν με πρώην υπαλλήλους της ΕΡΤ και των συνδικάτων τους, και παρέχουν στους Έλληνες πολίτες πλήρες, ανεξάρτητο, πλουραλιστικό πρόγραμμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ο Γενικός Γραμματέας της UNI Philip Jennings δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ένωση UNI καλεί όλους όσοι πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου και στην καθοριστική σημασία των δημοσίων μέσων ενημέρωσης για τη δημοκρατία να υποστηρίξουν το προσωπικό του ERTopen που κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν έναν πραγματικά ανεξάρτητο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για τους Έλληνες πολίτες και αγωνίζονται για την επανίδρυση μιας αναμορφωμένης, βιώσιμης και ανεξάρτητης ΕΡΤ. "
Ο Πρόεδρος UNI ΜΕΙ της , Gerry Morrissey δήλωσε: «Αυτό δεν είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα. Αφορά το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Οι συνάδελφοί μας και πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ που λειτουργούν το ERTopen αμέσως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013 αξίζουν το σεβασμό μας και χρειάζονται την υποστήριξή μας. Χρειάζονται, επίσης, την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, EBU. "
Η Παγκόσμια Ένωση UNI και το σύνολο της κοινότητας των συνδικάτων στον τομέα των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών φορέων καταδικάζουν τη μασκαράτα της ελληνικής κυβέρνησης που προσποιείται ότι έχει δημιουργήσει ένα νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τη λεγόμενη «NEΡIT». Η NEΡIT δεν διαθέτει ούτε το προσωπικό, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία, ούτε παρέχει υπηρεσίες πραγματικά δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η κυβέρνηση έχει μετονομαστεί απλώς τον ενδιάμεσο φορέα (ΔΤ) που συνέστησε τον Σεπτέμβριο του 2013 Με το νέο λογότυπο της NEΡIT, παραμένει πάντα ο ίδιος. Διαθέτει ελάχιστο πρόγραμμα και δεν καλύπτει τις βασικές υποχρεώσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που πληρούσε η ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι από την ΔΤ «μεταφέρθηκαν» στη NEΡIT. Δεν έχουν νέες συμβάσεις. Δεν υπάρχει σωστή και διαφανής διαδικασία προσλήψεων, ούτε κάποια κριτήρια επιλογής. Το προσωπικό της NEΡIT είναι εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών και παραμένουν υπό το καθεστώς προσωρινών και ανανεούμενων δίμηνων συμβάσεων χωρίς κανένα κοινωνικό ή συνδικαλιστικό δικαίωμα.
Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο πρώην Υπουργός της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Καψής ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με βάση τις "τελευταίες διεθνείς προδιαγραφές". Αλλά σήμερα, ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέπτεται σοβαρά σχετικά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ο Περιφερειακός Γραμματέας της , UNI Ευρώπης, Oliver Roethig δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ένας από τους πυλώνες της δημοκρατίας των μέσων ενημέρωσης και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας στο ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τοπίο αναγκάστηκε να κλείσει ως απάντηση στις απαιτήσεις της ΕΕ και της Τρόικας για την επίτευξη των στόχων μιας αποτυχημένης πολιτικής λιτότητας. Ένα χρόνο αργότερα, όλες οι υποσχέσεις που καταρρεύσει. Η ΕΕ απέτυχε να υπερασπιστεί τις αξίες των δημοσίων μέσων ενημέρωσης και της δημοκρατίας.
Η πηγή ελπίδας για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των αξιών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί το ERTopen. Η Παγκόσμια Ένωση UNI επιδοκιμάζει το προσωπικό της ΕΡΤ και των συνδικάτων τους, οι οποίοι - παρά τις αντιξοότητες, τις τεράστιες πιέσεις και τις διακρίσεις - δεν έχουν σταματήσει να παρέχουν υπηρεσίες τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου προς τους Έλληνες πολίτες.
Ο William Maunier, Πρόεδρος του EURO-MEI δήλωσε: «Το προσωπικό και συνδικαλιστικές οργανώσεις του ERTopen υπερασπίζονται τη δημοκρατία και τις αξίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι αξίες των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών φορέων που κατοχυρώνονται από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη πλήττονται. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει περιοριστεί σε χλιαρές δηλώσεις και δεν κάνει τίποτα για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Καλούμε το νεοεκλεγέν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ξεκινά το νομοθετικό του έργο να πράξει το σωστό: Να κάνει ανακρίσεις για αυτό το σκάνδαλο και να ασκήσει πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση "

Πηγή: www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου