~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Η ΕΡΤ λογόκρινε διαφήμιση του UNFOLLOW

“Δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, πολιτικοί – Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”: 
06/03/2016 


Με κείμενο που ανέρτησε στην ιστοσελίδα του το περιοδικό UNFOLLOW καταγγέλλει την απόφαση της ΕΡΤ να μην προβάλλει το διαφημιστικό σποτ του περιοδικού με την αιτιολογία ότι “αντιβαίνει την κείμενη νομοθεσία”.Διαβάστε τι γράφει το περιοδικό UNFOLLOW:
Η ΕΡΤ με μία πρωτοφανή τηλεγραφική απόφαση απαγόρεψε τη διαφήμιση του UNFOLLOW. Η ΕΡΤ λογόκρινε το διαφημιστικό σποτ του UNFOLLOW για το τεύχος Μαρτίου που μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Συγκεκριμένα, ειδοποιηθήκαμε ότι η διαφήμισή μας δεν μπορεί να μεταδοθεί επειδή κρίνουν «ότι αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία».
Η αιτιολογία της ΕΡΤ είναι απολύτως προσχηματική και αστήρικτη. Αποτελεί μια αισχρή προσπάθεια να ενδυθεί έναν νομικοφανή μανδύα μια πράξη στυγνής λογοκρισίας εναντίον ενός ανεξάρτητου περιοδικού που η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να φοβάται.
Το διαφημιστικό μήνυμα του UNFOLLOW Μαρτίου εμφανίζει το εξώφυλλό του και αναφέρεται στην ύλη του, και συγκεκριμένα σε ένα από τα μεγάλα ρεπορτάζ του. Ως δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό, το UNFOLLOW διαφημίζει το περιεχόμενό του και όχι -όπως συνηθίζεται σε πάμπολλα ΜΜΕ- προσφορές και δώρα. Προφανώς αυτό σήμερα ξενίζει πολλούς, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως όταν μιλάμε για ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό, η λογοκρισία της διαφήμισής του αποτελεί λογοκρισία του δημοσιογραφικού και πολιτικού του λόγου.

Μπορεί κανείς να έχει όποια άποψη θέλει για το UNFOLLOW, να συμφωνεί ή να διαφωνεί, να το θεωρεί ενδιαφέρον ή όχι. Το εξώφυλλό του, όμως, είναι απολύτως εντός των ορίων του θεμιτού δημοσιογραφικού και πολιτικού λόγου: θίγει ένα ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή την επικαιρότητα και άπτεται του δημοσίου συμφέροντος, και διατυπώνει μια καυστική αξιολογική κρίση που, μέσα από την παράφραση ενός γνωστού συνθήματος και μια εικαστική παράσταση, στοχεύει να προβληματίσει και να εξάψει την κριτική αντίδραση. Αυτό, κύριοι και κυρίες λογοκριτές της ΕΡΤ, αποτελεί δικαίωμα και σε μια δημοκρατία προστατεύεται.
Γνωρίζουμε ότι ήδη από τον περασμένο μήνα, όταν μεταδόθηκε για πρώτη φορά διαφημιστικό μήνυμά μας στην ΕΡΤ, είχε υπάρξει σφοδρή ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, διότι όχι μόνο το περιεχόμενό του δεν ήταν υποστηρικτικό προς τη «γραμμή» της πρωθυπουργικής παρέας αλλά συνέβη να παίξει και αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν αποτελεί, άλλωστε, μυστικό ότι το UNFOLLOW είναι εδώ και πολύ καιρό στο στόχαστρο του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι το μόνο περιοδικό που έκανε πράξη αυτό που έλεγε: ότι, δηλαδή, ως ανεξάρτητο περιοδικό θα τηρήσει κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς έκανε στο παρελθόν με άλλες κυβερνήσεις. Η κριτική μας στάση προς τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά είχε τότε κάνει πολλούς -με πρώτη την «Ομάδα Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας- να θέλουν να μας «βάψουν» ως «περιοδικό του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το άφηνε να πλανάται, διότι οι αποκαλύψεις μας για τις τότε κυβερνήσεις τον συνέφεραν. Από τη στιγμή, όμως, που στις ευρωεκλογές του 2014, το UNFOLLOW όξυνε την κριτική του βάσει των στοιχείων του ρεπορτάζ του για τη δραστηριότητα του ισχυρότερου, πλέον, κόμματος της χώρας, άρχισαν οι «νουθεσίες» και τα «μηνύματα». Περίμενε, φαίνεται, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πως θα σπεύδαμε κι εμείς να στηρίξουμε τη νέα εξουσία, με αντάλλαγμα ποιος ξέρει τι… Δεν το κάναμε. Ενοχλούμε, το καταλαβαίνουμε. Δεν περιμέναμε, όμως, ότι τα πράγματα θα έφταναν στην λογοκρισία και την απαγόρευση.
Συμπτωματικά, σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια ακριβώς, στις 4 Μαρτίου 2013, κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος του UNFOLLOW. Είχε εξώφυλλο τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του, και τίτλο: «Photoshop στον πρωθυπουργό. Η πολιτική πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη». Όπως οι αναγνώστες μας θυμούνται, ήταν ένα σχόλιο πάνω στον βασανισμό συλληφθέντων από την ελληνική αστυνομία και στην ακόλουθη προσπάθεια συγκάλυψης με photoshop στις φωτογραφίες τους. Ο δε τίτλος αναφερόταν στην τότε δήλωση του Νίκου Δένδια ότι οι φωτογραφίες αλλοιώθηκαν προκειμένου οι συλληφθέντες να είναι «αναγνωρίσιμοι».
Τότε, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζητούσαν στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές να παρέμβει εισαγγελέας και να απαγορευθεί το UNFOLLOW. Σήμερα, τρία ακριβώς χρόνια αργότερα, είναι η ελεγχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ που κάνει πράξη την απαγόρευση.
Χθες, στείλαμε, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, στην ΕΡΤ την εντολή προγραμματισμού. Λίγο αργότερα, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από τον κ. Γιώργο Θελούδη, διευθυντή Εμπορικής Διεύθυνσης, ο οποίος μας είπε πως υπάρχει μια «νέα διαδικασία» και ότι το σποτ πρέπει να «εγκριθεί», πριν το πληρώσουμε. Ο προγραμματισμός ήταν το σποτ να μεταδοθεί σήμερα. Ματαίως περιμέναμε επικοινωνία χθες ή σήμερα το πρωί. Μετά από δεκάδες οχλήσεις μας, γραπτές και τηλεφωνικές, στις οποίες συνεχώς μας έλεγαν ότι οι υπεύθυνοι είναι «σε ραντεβού», λάβαμε τελικώς το εξής e-mail:
Λυπούμαστε για την καθυστέρηση και δυστυχώς, «Σας ενημερώνουμε ότι δεν δυνάμεθα να μεταδώσουμε το διαφημιστικό μήνυμα του περιοδικού Unfollow, που μας εστάλη σήμερα, 03.03.2016. Κρίνουμε ότι αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία περί οπτικοακουστικών εμπορικών ανακοινώσεων και ιδίως στις διατάξεις του άρθρου 10 του ΠΔ 109/2010 «Εναρμόνιση της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2010/13», του άρθρου 4 της ΥΑ 609/1991 «Δεοντολογία ραδιοτηλεοπτικών διαφημίσεων», καθώς και στο άρθρο 17 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΡΤ ΑΕ.»
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Νομική Υπηρεσία της Ε.Ρ.Τ, στο legal@ert.gr.
Γιώργος Θελούδης
Δ/ντής Εμπορικής Διεύθυνσης
ΕΡΤ Α.Ε
~~~~~~~~~~~~~
Είναι φανερό ότι κάποιοι κοπίασαν να βρουν τρόπο να λογοκρίνουν το UNFOLLOW – εξ ου και η καθυστέρηση. Όμως, αυτά που επικαλείται το email του κ. Θελούδη δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα. Η νομοθεσία στην οποία αναφέρεται δεν περιλαμβάνει τίποτε απολύτως που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ΕΡΤ μπορεί βάσει του νόμου να λογοκρίνει τη διαφήμισή μας. Το συγκεκριμένο ΠΔ αναφέρεται, όπως εύλογα αντιλαμβάνεται ο καθένας, σε μη εκπομπή διαφημίσεων που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εξωθούν σε παράνομες ή επικίνδυνες πράξεις ή συμπεριφορές, που προάγουν το ρατσισμό κ.λ.π.
Μα δεν είναι στην αρμοδιότητα ενός μέσου να κρίνει τι μεταδίδει ή όχι; Εσείς στο UNFOLLOW δεν αρνείστε π.χ. τις διαφημίσεις από τράπεζες; Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν είμαστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση και δεν κρύβουμε τις απόψεις και τις αφετηρίες μας. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει τι διαφημίζει, ειδικά όταν πρόκειται για άλλα ΜΜΕ. Γιατί τότε εκ των πραγμάτων ασκεί λογοκρισία και επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία. Την οποία, ας υπογραμμίσουμε, δεν επέδειξε όταν πρόβαλλε διαφημίσεις, λόγου χάρη, της «Ακρόπολης» του υπόδικου κ. Μαυρίκου.
Ρωτάμε λοιπόν: είναι αυτή η απαράδεκτη πολιτικά απόφαση, υπό αυτό το φτηνό νομικοφανές πρόσχημα, αποτέλεσμα του παραπλανημένου ζήλου δυο-τριών μεσαίων στελεχών της ΕΡΤ; Ή είναι εντολή του πολιτικού της προϊσταμένου, Νίκου Παππά; Είναι ενήμεροι ο Πρόεδρος, Διονύσης Τσακνής, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης; Αυτή είναι η ΕΡΤ την οποία υπερασπιστήκαμε απέναντι στο «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά; Αυτή είναι η κυβέρνηση που θα υπερασπιζόταν την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης;
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην υπόθεση Handyside κατά Ηνωμένου Βασιλείου, με την απόφασή του της 7ης ∆εκεµβρίου 1976, καθόρισε τη φύση και το πεδίο της ελευθερίας της έκφρασης ως ακολούθως: «Η ελευθερία της έκφρασης συνιστά αναγκαίο θεµέλιο µιας δηµοκρατικής κοινωνίας, µια από τις βασικές προϋποθέσεις για την πρόοδó της και για την ανάπτυξη κάθε ανθρώπου. Εφαρµόζεται όχι µόνο στην “πληροφόρηση” ή στις “ιδέες” που γίνονται ευνοϊκά δεχτές ή θεωρούνται ως ανώδυνες ή αδιάφορες, αλλά, επίσης, σε εκείνες που προσβάλλουν, πλήττουν ή ενοχλούν το Κράτος ή οποιοδήποτε τµήµα του πληθυσµού. Τέτοιες είναι οι απαιτήσεις της πλουραλιστικής ανεκτικότητας και του ανοιχτού πνεύµατος, χωρίς τις οποίες δεν νοείται η ύπαρξη “δηµοκρατικής κοινωνίας”». (Handyside v United Kingdom [5493/72])
Απέναντι σε αυτή την ύβρι της λογοκρισίας και της εκδίωξης από την κρατική τηλεόραση της εμπορικής διαφήμισης του UNFOLLOW, δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή για την αποκατάσταση της υλικής ζημίας και της ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί από την καταπάτηση και παραβίαση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, όπως προστατεύονται από το Σύνταγμα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις διεθνείς συμβάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ας μην νομίζουν ότι μας «πλήττουν». Το αντίθετο, μας οπλίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να κάνουμε αυτό που μας ξέρουμε να κάνουμε: μαχητική και ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ SPOT ΠΟΥ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ Η ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου