~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Δημοσιογραφία: ένα ανδρικό οχυρό



γράφει η Μαρία Κοζάκου *
Σ
ε μια σκηνή της εξαιρετικής ταινίας του Σπήλμπεργκ The Post, η πρωταγωνίστριά μας καταφθάνει στο χρηματιστήριο για την πανηγυρική έναρξη της συνεδρίασης κατά την οποία εισάγεται στο χρηματιστήριο η εταιρία της. Στις σκάλες είναι παρατεταγμένες οι γραμματείς. Όλες γυναίκες, ντυμένες στην τρίχα, με τακούνι, στενή φουστίτσα και όλα τα κομφόρ. Μόλις ανοίγει η πόρτα, εμφανίζονται τα «μεγάλα κεφάλια», οι «διευθυντές», τα «αφεντικά των γυναικών». Όλοι άνδρες. Με γραβάτες και σκούρα κουστούμια. Στην ίδια ταινία, που μεγάλο μέρος της εξελίσσεται στο newsroom της εφημερίδας Washington Post, βλέπουμε ελάχιστες γυναίκες δημοσιογράφους, καμία δε σε επιτελική θέση.
Στην απολύτως σχετική ταινία «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου» του Αλαν Πάκουλα, που αφορά, στην ίδια εποχή (λίγα χρόνια αργότερα) και στην ίδια αίθουσα σύνταξης, οι δημοσιογράφοι Woodward και Bernstein σκαλίζουν την υπόθεση που αργότερα έγινε «Το Σκάνδαλο Watergate» σε ένα περιβάλλον απολύτως ανδροκρατούμενο. Κάποια στιγμή αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν μια γυναίκα στην έρευνά τους. Πώς; Της ζητούν να επικοινωνήσει με τον «πρώην» της, Ρεπουμπλικάνο που συμμετείχε στην Επιτροπή Επανεκλογής του Νίξον, προκειμένου να του αποσπάσει μια λίστα με ονόματα. Στην επόμενη σκηνή η γυναίκα-δημοσιογράφος πετάει στο γραφείο του Woodward το υψίστης σημασίας δημοσιογραφικό εύρημα, χάρη στο οποίο ξεμπλόκαρε η έρευνα. Πώς το απέσπασε; Με δημοσιογραφική μαεστρία; ‘Η χρησιμοποίησε τις γυναικείες χάρες της; Προφανώς η ταινία δεν απαντά. Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι η συμμετοχή της γυναίκας στην εξέλιξη της δημοσιογραφικής έρευνας περιορίζεται στην απόσπαση ενός στοιχείου από μια δημοσιογράφο σε ρόλο γητευτή.
Από τότε έχουν περάσει σαράντα χρόνια. Σήμερα, στις ΗΠΑ, ενώ τα 2/3 των φοιτητών δημοσιογραφίας είναι γυναίκες, στο χώρο εργασίας η αναλογία είναι ακριβώς αντίστροφη: τα 2/3 των εργαζόμενων δημοσιογράφων είναι άνδρες. Σε σχέση με τη δεκαετία του 70 υπάρχει μια κάποια βελτίωση, εκεί που το χάσμα, όμως, παραμένει τεράστιο είναι στην ιεραρχία και στις αμοιβές. Μόλις προ ολίγων ημερών, η επί 30 χρόνια δημοσιογράφος του BBC Carrie Gracie, επικεφαλής «κινεζικών θεμάτων» και συμπαρουσιάστρια του καθημερινού talk show “Today”, δημοσιοποίησε επιστολή της στην οποία κατηγορεί το BBC για συστηματικές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών. Το καλοκαίρι του 2017 το BBC αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει τις αμοιβές των στελεχών του που υπερβαίνουν τις 150.000 στερλίνες. Η συντριπτική πλειονότητα ήταν άνδρες, ενώ στους 4 επικεφαλής των Διεθνών, οι δύο άνδρες λαμβάνουν μισθούς ως και 50% υψηλότερους από τις δυο γυναίκες, κάνοντας την ίδια ακριβώς δουλειά. Η Gracie λοιπόν, που μιλάει Mandarin, με τεράστια διαδρομή στη δημοσιογραφία και καταπληκτικό βιογραφικό κατήγγειλε τον οργανισμό στον οποίο εργάζεται επί 30 χρόνια, για «συστημικές διακρίσεις». Δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες από την επιστολή της αλλά και το κύμα υποστήριξης προς το πρόσωπό της και υπήρξε παρέμβαση από την Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μεγάλης Βρετανίας, στην οποία θα ζητηθούν εξηγήσεις από το BBC. Βεβαίως, εξακολουθούμε να «ζηλεύουμε» το BBC σε ό,τι αφορά τους κανόνες δεοντολογίας που τηρήθηκαν στη δημοσιογραφική κάλυψη αυτής της ιστορίας. Σκεφτείτε ότι το ίδιο το BBC φιλοξένησε την επιστολή της υπαλλήλου του, τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τη –μη- απάντηση του Οργανισμού καθώς και τη συνέχεια της ιστορίας, που εξελίσσεται τώρα που μιλάμε. Αναλογιστείτε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα!
Στην Ελλάδα, στο σύνολο των Πανεπιστημίων, την τελευταία δωδεκαετία, είχαμε 350.179 πτυχιούχους από τους οποίους οι 125.530 είναι άνδρες και οι 224.649 γυναίκες. Δηλαδή, έχουμε 99.119 περισσότερες γυναίκες πτυχιούχους έναντι των αντρών. Δείτε όμως, πώς εξελίσσονται ακαδημαϊκά οι άνδρες και οι γυναίκες:
Ενώ τα δύο τρίτα των προπτυχιακών φοιτητών είναι γυναίκες, ανεβαίνοντας βαθμίδα, οι άνδρες υπερτερούν. Το χειρότερο όμως είναι το ποιοτικό χαρακτηριστικό. Δηλαδή το είδος των σπουδών που προσελκύουν άνδρες και γυναίκες:
Για κάποιον λόγο η «γαλλικού» θα είναι πάντα γυναίκα, όπως και η νηπιαγωγός, ενώ οι θετικές επιστήμες θα έχουν ως κύριο φορέα τους άνδρες. Εκατό και πλέον χρόνια μετά το πρώτο Βραβείο Νομπέλ της Μαρίας Κιουρί, η παρουσία των γυναικών σε ερευνητικά κέντρα και σε καθηγητικές θέσεις στα πανεπιστήμια είναι ισχνή. Ο αποκλεισμός των γυναικών από τις επιστήμες δεν οφείλεται μόνο σε κάποιους άνωθεν ή εκ μέρους των ανδρών επιβεβλημένους καταναγκασμούς αλλά και σε εσωτερικευμένες απαγορεύσεις και επιλογές που συνδέονται με αξίες προσδιορισμένες ιστορικά που ορίζουν τη «θηλυκότητα».
Μέσα στον 20ό αιώνα καταγράφονται μεγάλες αλλαγές ως προς τη θέση των γυναικών τόσο στη δημόσια σφαίρα, με τα πολιτικά δικαιώματα και τη μαζική είσοδο στην αγορά εργασίας, όσο και στην ιδιωτική, με τον εκδημοκρατισμό της οικογένειας και τις αλλαγές στις ερωτικές σχέσεις. Παρ’ ότι οι γυναίκες έχουν ίσα πολιτικά δικαιώματα με τους άνδρες, η εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική είναι περιορισμένη. Επίσης, λιγότερες γυναίκες κατέχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα και ένα πολύ μικρό αναλογικά ποσοστό κατέχει υψηλές θέσεις σε ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ο χώρος της επιστήμης παρέμεινε ανδρικό οχυρό.
Στη Γαλλία, που διαθέτουμε στοιχεία παρατηρούμε ότι παρ’ ότι στο λύκειο τα κορίτσια αποτελούν το 43% των μαθητών των δεσμών επιστημονικής κατεύθυνσης, το ποσοστό τους, τόσο στα μαθήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή στις επιστημονικές σχολές όσο και μέσα στα πανεπιστήμια, εξαρτάται από τον κλάδο: αποτελούν πλειονότητα στην Ιατρική, στη Φαρμακευτική και στις επιστήμες της ζωής, αλλά μόνο το 34% στις επιστήμες της ύλης και το 19% στις επιστήμες της μηχανικής. Το ένα τέταρτο των πτυχίων μηχανολόγων/μηχανικών απονέμονται σήμερα σε γυναίκες, όμως μόνο το 14% των εισαχθέντων στην Ecole Polytechnique είναι γυναίκες. Στις επιστημονικές πανεπιστημιακές σχολές ένα τέταρτο των λεκτόρων και 10% των καθηγητών είναι γυναίκες, με το τελευταίο ποσοστό να έχει εξελιχθεί ελάχιστα τα τελευταία 20 χρόνια.
Στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η δημοσιογραφία είναι κατά 94% «λευκή» και κατά 54% «ανδρική» υπόθεση. Στις ΗΠΑ, στα newsrooms τα 2/3 είναι άνδρες. Αρχισυντάκτες και Διευθυντές Σύνταξης ήταν άνδρες κατά 65%! Και όλα αυτά ενώ στο σύνολο του αμερικανικού εργατικού δυναμικού οι γυναίκες υπερτερούν (51.5%). Ο κατά τα άλλα «προοδευτικός» Independent, σύμφωνα με στοιχεία πενταετίας είχε δημοσιογραφικό προσωπικό με αναλογία μία γυναίκα ανά τέσσερις άνδρες. Στις 8 από τις 10 βρετανικές εφημερίδες οι άνδρες δημοσιογράφοι είναι διπλάσιοι από τις γυναίκες.
Με εξαίρεση τις ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά, η σχετικά πρόσφατη αναγνώριση του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες δεν οδήγησε σε σημαντική αύξηση της εκπροσώπησής τους στα πολιτικά κέντρα εξουσίας. Στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχουν μόνο 54 γυναίκες από το σύνολο των 300 βουλευτών. Και θυμίζω ότι στις τελευταίες εκλογές είχαμε λίστα, που σημαίνει ότι μιλάμε για κεντρικές αποφάσεις των κομμάτων. Η υποεκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων δεν οφείλεται μόνο σε θεσμικούς παράγοντες, αλλά και σε αίτια που συνδέονται με τη ποιότητα της δημοκρατίας, τηνπολιτική κουλτούρα, τη θρησκεία και τις κοινωνικές προσδοκίες. Σε χώρες με καλά θεμελιωμένα δημοκρατικά και κοινωνικά συστήματα, όπως οι Σκανδιναβικές, το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες αναγνωρίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και σήμερα παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά εκπροσώπησης γυναικών στον κόσμο. Αντίθετα, σε χώρες με μακρόχρονη ιστορία απολυταρχικών ή συντηρητικών καθεστώτων, τα ποσοστά των γυναικών στα δημόσια αξιώματα είναι πολύ χαμηλά.
Πίσω στα Seventies
Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, στις ΗΠΑ, έγιναν κάποια πρώτα βήματα «εξίσωσης» των αμοιβών ανδρών και γυναικών. Το 1974 δημοσιοποιήθηκαν οι μισθοί των δημοσιογράφων των New York Times. Μόλις οι γυναίκες διαπίστωσαν αυτό που φανταζόμαστε (60 δολάρια περισσότερα την εβδομάδα έπαιρνε ένας άνδρας από την ομόβαθμή του γυναίκα) έκαναν μήνυση στην εταιρία για διακρίσεις με βάση το φύλο. Ως το 1977 η ψαλίδα άνοιξε στα 100 δολάρια την εβδομάδα, σε σημερινά μεγέθη δηλαδή, περίπου 400 δολάρια! Και στην τότε περίπτωση των Times και στη σημερινή του BBC οι διοικήσεις προέβησαν σε διαβεβαιώσεις. Αλλά μόνο σε αυτές.
Σήμερα, το 62% των δημοσιογραφικών υπογραφών είναι ανδρικές σε εφημερίδες, τηλεόραση, πρακτορεία αλλά και online, ενώ το 84% των βραβείων Pulitzer, έχουν απονεμηθεί σε άνδρες τα τελευταία 100 χρόνια, σύμφωνα με πολύ πρόσφατη έρευνα. Γυναίκες διευθύνουν μόνο τρεις από τις 25 μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ και μόνο μια από τις 25 μεγαλύτερες εφημερίδες διεθνώς. Ο αριθμός αυτός μάλιστα έχει μειωθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Ο κύκλος ενός συστημικού ρατσισμού, σεξισμού και αποκλεισμού συνεχίζεται. Και τα τελευταία χρόνια, που ενέσκηψε η κρίση και μειώθηκαν οι προϋπολογισμοί, οι πρώτοι χαμένοι είναι οι γυναίκες και οι μειονότητες. Μόλις το 2.5% των δημοσιογράφων στην Αμερική είναι μαύρες γυναίκες! Η δημοσιογραφία πρέπει να λύσει μια σειρά από προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και η υποεκπροσώπηση των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'



Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου