~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Με αφορμή τα επτά χρόνια κυκλοφορίας του καθημερινού «ΕΜΠΡΟΣ»

"Εμπρος" ημερήσια εφημερίδα νομού Λεσβου


Επτά χρόνια… επικοινωνίας και δημιουργίας!
14/04/2010

Γενέθλια, λοιπόν, επτά χρόνια μετά την έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ». Πολλές οι ιδέες και τα όνειρα, δύσκολα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν έστω και μερικά από αυτά χωρίς υποδομές σε εξοπλισμό και κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η επένδυση
Το 2003 ξεκινήσαμε έξι μέτοχοι με επτά άτομα προσωπικό την έκδοση της εφημερίδας. Επενδύσαμε μέσω του αναπτυξιακού νόμου σε πρώτη φάση, δημιουργώντας ιδιόκτητο κτήριο και αγοράζοντας ό,τι πιο σύγχρονο υπήρχε σε τεχνολογικό εξοπλισμό τυπογραφείου.
Δεσμευτήκαμε τότε ότι το προσωπικό μας θα αυξηθεί στα 11 άτομα και σήμερα φθάσαμε να απασχολούμε… 36 εργαζομένους! Νέους στην πλειοψηφία τους ανθρώπους, σε διάφορες ειδικότητες (δημοσιογράφοι, γραφίστες, τυπογράφοι, διαφημιστές, διοικητικό προσωπικό κ.λπ.), που για μας είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο της επιχείρησης που μας κάνει περήφανους.
Με συνεχείς επενδύσεις βελτιωνόμαστε τεχνολογικά, ενώ επενδύσαμε αρκετά και στη συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων μας. Καταφέραμε να είμαστε μέσα σε δύσκολες συνθήκες μια απόλυτα υγιής επιχείρηση, με εργαζομένους που μας εμπιστεύονται και τους εμπιστευόμαστε. Η συνολική μέχρι τώρα επένδυση είναι περίπου 2.500.000 ευρώ και δημιουργήθηκε με κεφάλαια των μετόχων 1.120.000 ευρώ, κάθε μορφής δωρεάν επιχορηγήσεις από επενδυτικά προγράμματα 690.000 ευρώ και τραπεζικά δάνεια που εξυπηρετούνται ομαλά περίπου 700.000 ευρώ.

Η οργάνωση
Μια επιχείρηση αυτού του σημαντικού για τα τοπικά δεδομένα μεγέθους, τόσο σε εύρος δραστηριοτήτων όσο και αριθμού προσωπικού, θα ήταν πολύ δύσκολο να διοικηθεί αποτελεσματικά και να λειτουργήσει οργανωμένα και αποδοτικά. Γι’ αυτό και επενδύσαμε αποφασιστικά στον τομέα της οργάνωσης. Εδώ και δυο χρόνια η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά τα πρότυπα ISO, για το σύνολο των δραστηριοτήτων της.
Παράλληλα, υποστηρίζεται σε μόνιμη βάση, από το σύμβουλο management και εκπρόσωπο της εταιρείας AQS κ. Σίμο Συγγουρίδη σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης, με αποτέλεσμα πέρα από τη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού και την οργανωμένη λειτουργία της, να έχει κατακτήσει ένα μοντέλο συμμετοχικής ανάπτυξης με την ενεργό ανάμειξη του συνόλου των εργαζομένων.

Τα έντυπά μας
Αρχικά η επένδυσή μας απέβλεπε στο να δημιουργήσουμε τις υποδομές για την παραγωγή και εκτύπωση των δικών μας εντύπων. Έτσι, πέρα από την εφημερίδα, σταδιακά προχωρήσαμε στην έκδοση αξιόλογων ένθετων περιοδικών (εβδομαδιαίο αθλητικό - ΕΜΠΡΟΣ SPORT, 15ενθήμερο ποικίλης ύλης - ΕΜΠΡΟΣ VIEW, τριμηνιαίο και σύντομα διμηνιαίο αγροτικό και διατροφικό - ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ), ενώ κατά καιρούς εκδίδουμε και άλλα εξειδικευμένα έντυπα (κάθε χρόνο περιοδικό υποδοχής πρωτοετών φοιτητών, κάθε τρία χρόνια οδηγό ιδιωτικών επενδύσεων κ.λπ.).
Παράλληλα, εδώ και έξι χρόνια εκδίδουμε κάθε χρόνο τουριστικούς οδηγούς για τη Λέσβο και τη Λήμνο σε τεράστια για τα τοπικά δεδομένα τιράζ (100.000 τεύχη για τη Λέσβο και 80.000 για τη Λήμνο) που διανέμονται δωρεάν σε συγκοινωνιακά μέσα και ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ γίνεται ένθεσή τους σε μεγάλες εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας, διαφορετικές από χρόνο σε χρόνο («Ελευθεροτυπία», «Καθημερινή», «Έθνος», «Ημερησία», «Αγγελιοφόρος» κ.λπ.). Πέρυσι, μάλιστα, προχωρήσαμε σε ειδικές εκδόσεις (όχι απλές μεταφράσεις, αλλά αναδιαμορφώσεις για τα συγκεκριμένα κοινά) των οδηγών μας, για μεν τη Λήμνο στην αγγλική και ρωσική γλώσσα, για δε τη Λέσβο στην αγγλική, ρωσική και τουρκική.

Και εκδοτικός οίκος
Μια άλλη πλευρά της δραστηριότητάς μας είναι εδώ και δυο χρόνια η δημιουργία του εκδοτικού μας οίκου με την επωνυμία εκδόσεις «ΑΙΟΛΙΔΑ». Έχουμε ήδη εκδώσει περισσότερα από 10 βιβλία, δίνοντας βήμα έκφρασης σε νέους και παλαιότερους Λέσβιους συγγραφείς και προβάλλοντας τον τόπο μας. Κάποια από τα βιβλία μας αυτά έχουν τύχει πανελλήνιας αναγνώρισης, με συνεχείς αναφορές σε εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης, ενώ ήδη προγραμματίζουμε περί τις πέντε με έξι νέες εκδόσεις το χρόνο.

Στη Λήμνο και τον Άι-Στράτη
Από την πρώτη στιγμή φιλοδοξία μας ήταν να γίνουμε πραγματικά η εφημερίδα ολόκληρου του νομού Λέσβου, προβάλλοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες και μεταφέροντας όπου χρειάζεται τη φωνή και των άλλων δυο νησιών του νομού, της Λήμνου και του Άι-Στράτη.
Με μόνιμο συνεργάτη δημοσιογράφο, με άριστη συνεργασία με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, με προσπάθεια για αυθημερόν διανομή της εφημερίδας κυρίως στη Μύρινα, με συνεχείς εκδόσεις και προβολή των τουριστικών οδηγών και, το σημαντικότερο, με την ίδρυση πριν από δυο χρόνια υποκαταστήματος στη Λήμνο, εδραιωθήκαμε στη συνείδηση όλων των κατοίκων ως η εκδοτική επιχείρηση που αγκαλιάζει πραγματικά όλους τους κατοίκους των νησιών μας, καθημερινά και όχι ευκαιριακά.

Οι ηλεκτρονικές μας εκδόσεις
Από την πρώτη στιγμή φροντίσαμε η εφημερίδα μας να έχει παρουσία στο διαδίκτυο. Πριν από δύο περίπου χρόνια αναβαθμίσαμε την ηλεκτρονική μας έκδοση, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει μεταξύ άλλων πρόσβαση στο αρχείο παλαιότερων φύλλων της εφημερίδας, να μπορεί να διαβάσει τα ένθετα περιοδικά μας, να μπορεί να παραγγείλει ηλεκτρονικά βιβλία των εκδόσεών μας ή να καταχωρήσει αγγελίες, διαφημίσεις κ.λπ..
Η αναβάθμιση αυτή της ηλεκτρονικής μας έκδοσης έχει ανοίξει ένα σημαντικό παράθυρο των νησιών μας στον απέραντο ηλεκτρονικό έξω κόσμο και ανταμείφθηκε από το αναγνωστικό κοινό. Η μέση ημερήσια αναγνωσιμότητα της ηλεκτρονικής μας έκδοσης ανέρχεται σε 2.753 αναγνώστες, με μέσο χρόνο παραμονής τα 3 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα και επισκέψεις από 86 χώρες! Παράλληλα, εδώ και δυο χρόνια υπάρχουν πλέον ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουριστικών μας οδηγών για τη Λέσβο και τη Λήμνο, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, με ύλη που συνεχώς ανανεώνεται.

Το τυπογραφείο μας
Εννοείται ότι μια τέτοια μεγάλη και ποιοτική επένδυση, τόσο τεχνολογικά όσο και (κυρίως) σε ανθρώπινο δυναμικό, δε θα είχε νόημα αν δεν προσδοκούσαμε να καλύψουμε ένα μέρος της ζήτησης τοπικών φορέων επιχειρήσεων και ιδιωτών σε ποιοτικές εκτυπώσεις.
Περιοδικά, εφημερίδες, επαγγελματικοί οδηγοί, βιβλία, αφίσες, διαφημιστικά φυλλάδια απλά ή πολυσέλιδα, δίπτυχα, τρίπτυχα και πολύπτυχα, banners, albums, προσκλήσεις και προσκλητήρια για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις) είναι μερικά από τα προϊόντα που παράγουμε στο τυπογραφείο μας. Παράλληλα, δημιουργούμε κάθε είδους εμπορική εκτύπωση (μηχανογραφικά φορολογικά έντυπα, ετικέτες για τυροκομικά προϊόντα, ποτά και γενικά είδη διατροφής, επιστολόχαρτα, κάρτες, φάκελοι κ.λπ.).
Έχοντας μια ευρύτατη γκάμα μηχανολογικού εξοπλισμού τόσο σε ψηφιακά μηχανήματα όσο και σε offset, μπορούμε να εκτυπώσουμε σε συμφέρουσες τιμές και άριστη ποιότητα από ένα έως χιλιάδες τεμάχια οποιασδήποτε μορφής εκτύπωσης.

Σύντομα στο κέντρο της Μυτιλήνης
Θέλοντας να βρεθούμε πιο κοντά στους πελάτες μας, δημιουργούμε υποκατάστημα που θα ανοίξει μέχρι το τέλος Απριλίου στο κέντρο της Μυτιλήνης (οδός Αλκαίου, στο παλιό βιβλιοπωλείο «Πετρά»). Εκεί, θα υπάρχει εξοπλισμός για οποιασδήποτε μορφής προϊόν εκτύπωσης σε μικρά τιράζ, ενώ για μεγάλες παραγγελίες η εργασία θα εκτελείται στο κεντρικό, με τον πελάτη να μπορεί να δει το δείγμα της δουλειάς, αφού τα δυο καταστήματα θα συνδέονται ηλεκτρονικά και on-line!
Παράλληλα, στο κατάστημα αυτό θα επιδιώξουμε να έχουμε έστω και ένα αντίτυπο από κάθε λεσβιακό βιβλίο που κυκλοφορεί, έστω και από αυτά που θεωρούνται εξαντλημένα. Για όσα είναι εμπορεύσιμα, θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς, ενώ για όσα έχουν εξαντληθεί, θα υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής ανατύπωσης ακόμα και σε ελάχιστα αντίτυπα, με την άδεια ασφαλώς του συγγραφέα ή των νόμιμων κληρονόμων του.
Με αυτό τον τρόπο φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό πόστο διαφύλαξης, ανάδειξης και διάδοσης του τοπικού συγγραφικού πλούτου, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Και συνεχίζουμε…
Ασφαλώς η πορεία αυτή δεν ήταν και δεν είναι εύκολη. Ασφαλώς και η καθημερινότητα μιας τοπικής επιχείρησης και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο των μέσων ενημέρωσης και εκτυπώσεων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Πιστεύουμε, όμως, στους ανθρώπους μας και είμαστε βέβαιοι ότι οι όποιες δυσκολίες δε θα σταθούν εμπόδιο στη δημιουργική πορεία μας.
Με συνεχείς νέες επενδύσεις σε τεχνολογία και ανθρώπους, με ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και των προϊόντων μας στην τοπική αγορά, με κινήσεις εξωστρέφειας και προσέγγισης νέων αγορών εκτός νομού, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε το επαγγελματικό μέλλον των συνεργατών μας, να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας και να συμβάλλουμε στην προβολή του τόπου μας.

Εμπρος ημερήσια εφημερίδα νομού Λεσβου
* http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=e9348ce7-36a0-4a7e-870b-416235776b9e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου