~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Ενα δολάριο για ολόκληρο «Νewsweek»Ετσι έγινε εκδότης ο αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Σίντνεϊ Χάρμαν


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ως χθες ο Σίντνεϊ Χάρμαν ήταν γνωστός μόνο στους φανατικούς του ήχου υψηλής πιστότηταςόντας ο ιδρυτής της εταιρείας που παράγει τα διάσημα ηχεία Ηarman Κardon, Ιnfinity και JΒL. Από χθες όμως ο αμερικανός πολυεκατομμυριούχος μπορεί πλέον να αυτοαποκαλείται εκδότης: αγόρασε το ιστορικό όσο και καταχρεωμένο εβδομαδιαίο περιοδικό «Νewsweek» αντί του «δυσθεώρητου» ποσού του... ενός δολαρίου!

Η πραγματική τιμή στην οποία οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του, δηλαδή ο όμιλος της Washington Ρost, πούλησαν το «Νewsweek» είναι βεβαίως πολύ υψηλότερη, και έχει να κάνει με την ανάληψη από τον Χάρμαν (μέρους;) του υπέρογκου χρέους του διάσημου αμερικανικού περιοδικού: στην τριετία από το 2007 ως σήμερα, το περιοδικό έχει καταγράψει λειτουργικές ζημιές 44 εκατ. δολαρίων!

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα «παζάρια» για την πώλησή του κράτησαν τρεις ολόκληρους μήνες: αγοραστές εμφανίστηκαν, όπως φαίνεται, αρκετοί αλλά κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει το τεράστιο χρέος, ούτε να δεσμευτεί ότι θα κρατήσει τους 300 και πλέον δημοσιογράφους και λοιπούς εργαζομένους του. Ο Χάρμαν τελικά κέρδισε την «παρτίδα», υποσχόμενος ότι θα διατηρήσει στο περιοδικό τουλάχιστον 250 εργαζομένους- όρος του συμβολαίου είναι πως όσοι τελικά απολυθούν, θα λάβουν πλήρεις αποζημιώσεις από τον όμιλο της Ρost. Ο πρώτος που θα αποχωρήσει είναι πάντως ο διευθυντής του περιοδικό Τζον Μίτσαμ, ο οποίος ήδη αποχαιρέτησε με δήλωσή του τους υφισταμένους του Ο καλιφορνέζος κροίσος δήλωσε πάντως ότι δεν διαθέτει κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο για την «ανάσταση» του προβληματικού περιοδικού: όπως είπε, «το σχέδιο θα προκύψει μόνο του», αφού «το μόνο που μετράει είναι η επιμονή στη σοβαρή, έντυπη δημοσιογραφία, η οποία είμαι πεπεισμένος ότι δεν έχει «ξοφλήσει». Φαίνεται μάλιστα πως το διάσημο περιοδικό είναι το... δώρο γενεθλίων του Χάρμαν στον εαυτό του, αφού σήμερα, την επομένη της συναλλαγής, συμπληρώνει το 92ο έτος της ζωής του! Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι τον ώθησε να αγοράσει το «Νewsweek», απάντησε με χιούμορ «ένιωσα ότι ήταν καιρός να σταματήσω να σπαταλάω άσκοπα τα νιάτα μου»!

Το περιοδικό ανανεώθηκε πλήρως πέρυσι, τόσο ως προς τη σελιδοποίηση όσο και ως προς το περιεχόμενο, που εμπλουτίστηκε με περισσότερα σχόλια και αναλύσεις- χωρίς, ωστόσο, επιτυχία. Μάλιστα ειδικοί σε θέματα Τύπου εκτιμούν ότι το «Νewsweek» παραμένει ένα ιδιαίτερα «ακριβό» δημοσιογραφικό προϊόν υψηλού κόστους, ότι θα συνεχίσει να καταγράφει μεγάλες ζημιές τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον, και ότι γενικώς θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί και να επιβιώσει στη νέα ψηφιακή εποχή. Ο Σίντνεϊ Χάρμαν όμως, κατά δήλωσή του φανατικός αναγνώστης του περιοδικού από την ίδρυσή του το...1933 (!), φαίνεται πως έχει άλλη γνώμη...

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010 εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=311515&dt=04/08/2010#ixzz0vcOP7P88

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου