~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Είναι δυνατή η δημοκρατία χωρίς δημοκρατική τηλεόραση;

 από τον Στέλιο  Ελληνιάδη*

Είναι δυνατή η δημοκρατία χωρίς δημοκρατική τηλεόραση;
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΔΕΩΝ
Δημοσίευση: Φύλλο 263 – 16/5/2015

Η τηλεόραση είναι το βαρύ πυροβολικό της ολιγαρχίας και ο μεγάλος εχθρός του πολιτισμού. Ειδικά στην Ελλάδα, με καπιταλιστές κρατικοδίαιτους και πολιτικούς άξεστους και χυδαίους, η τηλεόραση έγινε, χωρίς να τηρούνται τα προσχήματα, το βασικό μέσο για την παραπλάνηση, την τρομοκρατία και την πολιτισμική απαλλοτρίωση της κοινωνίας. Η εξουσία δια μέσου της τηλεόρασης εξοικείωσε τους πολίτες με το ψέμα, τους εξάρτησε από την κατανάλωση, τους έκανε παθητικούς αποδέκτες των βλαβερών μηνυμάτων, τους αποσύνδεσε από τις συλλογικότητες και τους συνήθισε στη φτήνια. Οι καναπέδες και η μικρή οθόνη αντικατέστησαν έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Οι φιλίες εξασθένησαν, οι κινηματογράφοι έκλεισαν, η ενημέρωση είναι επιλεκτική και κατευθυνόμενη, οι ελεύθερες ώρες ξοδεύονται με σωματική και πνευματική ακινησία, τα βιβλία μένουν αδιάβαστα στο ράφι, ο πολίτης παρακολουθεί αμέτοχος ό,τι συμβαίνει. Δεν φτιάχνει τίποτα ο ίδιος, δεν χρειάζεται καν να σκέφτεται δημιουργικά, καταναλώνει μόνο το έτοιμο προϊόν. Ακόμα και η διασκέδασή του δεν προϋποθέτει την ενεργητική συμμετοχή του. Δεν είναι ανάγκη να πάει στο γήπεδο, στο θέατρο ή στην ταβέρνα, ούτε καν να μιλήσει ή να τραγουδήσει. Όλα τα κάνει η τηλεόραση γι’ αυτόν. Ακόμα και να γελάσει δεν χρειάζεται, αφού σε πολλές κωμικές σειρές υπάρχει γέλιο κονσέρβα!
Αυτός ο τύπος ελέγχου του πολίτη διαμορφώθηκε συστηματικά στην Αμερική, εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και κατέκλυσε τον κόσμο όλο. Χωρίς την τηλεόραση, οι εξουσίες θα είχαν μεγαλύτερες αντιδράσεις στις οικονομικές τους πολιτικές και πολύ πιο δύσκολα θα αποσπούσαν τη συναίνεση του κόσμου στις πολεμικές τους επιδρομές. Σήμερα, πλέον, οι περισσότεροι πολιτικοί εκλέγονται είτε επειδή επιλέγονται από την εξουσία που τους προβάλλει προνομιακά από την τηλεόραση είτε επειδή προβάλλονται υπερβολικά από την τηλεόραση με τεράστια ποσά που προέρχονται από τις χορηγίες των πλουσίων και ισχυρών. Μ’ αυτές τις μεθόδους, οι πολιτικοί εξαρτιούνται όλο και περισσότερο απ’ αυτούς που ελέγχουν τη μετάδοση των μηνυμάτων και την προβολή των προσώπων από την τηλεόραση. Και δεν είναι μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Λιάνα Κανέλλη και ο Σταύρος Θεοδωράκης που είναι κατ’ εξοχήν γεννήματα της τηλεόρασης. Κατά κόρον προβάλλονται από τα κανάλια πολιτικοί απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Αυτή η προνομιακή μεταχείριση δεν σημαίνει εξαγορά όλων ανεξαιρέτως, αλλά αναπόφευκτα δημιουργεί εξαρτήσεις και δεσμούς σε πολλούς, αφού η αναγνωρισιμότητα μέσω τηλεόρασης είναι αυτή που εξασφαλίζει την εκλογή ενός μεγάλου αριθμού βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα. Και, βεβαίως, η επιλεκτική προβολή ορισμένων σημαίνει αποκλεισμό από τα κανάλια κάθε άλλου πολιτικού που δεν έχει αυτό το προνόμιο, αυτή την πρόσβαση, αυτή τη διασύνδεση ή δεν είναι αρεστός στους καναλάρχες και τα λοιπά κέντρα της διαπλεκόμενης εξουσίας. Κανένας δεν αγνοεί ότι, στο αμερικάνικο ή στο ελληνικό μοντέλο, η τηλεόραση επηρεάζει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τη σύνθεση της Βουλής.
Πέρα, όμως, από την προάσπιση των συμφερόντων της εξουσίας, πέρα από την αλλοίωση του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, πέρα από την παραπληροφόρηση, πέρα από τον συστηματικό εκφοβισμό του πολίτη και πέρα από την καθυπόταξή του στη διαφήμιση, η τηλεόραση αλλοιώνει τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα, την αισθητική, τα πάντα, επιβάλλοντας το δικό της πολιτισμό που είναι ο πολιτισμός που η εξουσία διαμορφώνει για να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται την κοινωνία. Ένας πολιτισμός εύχρηστος, φτηνιάρικος, μαζικός και τυποποιημένος, ρηχός και αναλώσιμος, με ημερομηνία λήξης, που κατασκευάζει πολίτες χειραγωγημένους και υποτελείς. Ούτε η οικογένεια, ούτε ο δάσκαλος, ούτε οι βιβλιοθήκες, ούτε οι τέχνες μπορούν να εξισορροπήσουν αυτή την επιρροή.
Σάπια τηλεόραση, σάπιο σύστημα
Αυτά όλα είναι πολύ γνωστά. Έχουν επισημανθεί και έχουν αναλυθεί διεξοδικά. Και το κυριότερο είναι ότι δεν αμφισβητούνται. Με αυτό το δεδομένο, είναι αφελές να ισχυριστεί κανείς ότι μπορεί να αλλάξει το σύστημα, να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να ανασυστήσει τους κοινωνικούς δεσμούς, να υπερασπιστεί ένα ανώτερο πολιτισμό και να εκδημοκρατίσει το πολίτευμα χωρίς να αντιμετωπίσει τη συστηματική πλύση εγκεφάλου που υφίστανται οι πολίτες όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων από την τηλεόραση.
Στην εξαρτημένη, καθυστερημένη και παρηκμασμένη Ελλάδα, η τηλεόραση εξάντλησε τα όρια προώθησης της οικονομικοπολιτικής διαπλοκής, διάβρωσης της αστικής δημοκρατίας και εκφοβισμού της κοινωνίας. Συνέβαλε καθοριστικά στην επιβολή των μνημονίων και την αποδόμηση της χώρας, στη μείωση των μισθών και συντάξεων, στις απολύσεις, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και τις ιδιωτικοποιήσεις νευραλγικών τομέων του δημόσιου τομέα, στην έξαρση του ρατσισμού και του σεξισμού, στη λεηλασία των πολιτών μέσα από την κομπίνα του Χρηματιστηρίου, στη συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων, στη δυσφήμιση της Αριστεράς και στη γενική πολιτισμική υποβάθμιση της κοινωνίας.
Η τηλεόραση με τη σημερινή της σύσταση εκπροσωπεί ό,τι είναι αντίθετο στην ελευθερία του λόγου, στην πολυφωνία και τη σωστή ενημέρωση. Η τηλεόραση σήμερα είναι καθοριστικός παράγοντας για την κοινωνική καθυστέρηση, την πολιτισμική υποβάθμιση και τη διαιώνιση της υποτέλειας.
Καμία δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς και απρόσκοπτα με τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της τηλεόρασης. Και καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει ανθρώπινα και πολιτισμένα, με αυτό το τηλεοπτικό καθεστώς.
Το σημερινό τηλεοπτικό καθεστώς αντιστοιχεί σε ένα κόσμο που σάπισε, διεφθάρη και γέρασε. Σε ένα σύστημα που χρεοκόπησε. Καμία δημοκρατία και καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να περάσουμε σε ένα άλλο κόσμο, φρέσκο, δημιουργικό και ελεύθερο. Είναι αδύνατο να έχουμε δημοκρατία, ανεξαρτησία, ανάπτυξη και πολιτισμό, όταν η ενημέρωση ελέγχεται από δέκα επιχειρηματίες, που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτή δεν είναι δημοκρατία, είναι συγκαλυμμένη δικτατορία.
Σε όλες τις χώρες που δίνεται σοβαρή μάχη για ανεξαρτησία, δημοκρατία, πολιτισμό και λαϊκή συμμετοχή, οι πολίτες, οι πολιτικοί, οι φορείς και τα κόμματα που αντιμάχονται τη διαφθορά, την υποτέλεια, την ολιγαρχία και τον συντηρητισμό, έχουν θέσει στις πρώτες και βασικές τους προτεραιότητες τη δημιουργία εναλλακτικής ενημέρωσης και την αντιμετώπιση της ασυδοσίας της ιδιωτικής τηλεόρασης. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Λατινική Αμερική έχοντας πολλές αρνητικές εμπειρίες από το ρόλο των ιδιωτικών καναλιών που «δούλεψαν» για την ανατροπή του Αλιέντε στη Χιλή και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Πινοσέτ, αλλά και για το πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Τσάβες που απέτυχε στη Βενεζουέλα, επτά χώρες (Αργεντινή, Βολιβία, Κούβα, Εκουαδόρ, Νικαράγουα, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα) ίδρυσαν κοινό παναμερικανικό κανάλι (TeleSUR) σαν αντίβαρο στα αντιδραστικά ολιγοπώλια της ενημέρωσης. Αλλά και στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, παρ’ όλο που τα περισσότερα ΜΜΕ ελέγχονται από καθεστωτικά τραστ, η κρατική τηλεόραση ξεχωρίζει από το ύφος και το περιεχόμενό της και τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν μέσα σε πλαίσιο που θέτει κάποια εμπόδια στις ακρότητες της κομματοκρατίας, της προπαγάνδας και του λάιφσταϊλ.
Μια άλλη τηλεόραση είναι εφικτή
Με βάση αυτή τη διαπίστωση που είναι κοινή και παραδεκτή από την πλειονότητα της κοινωνίας, καμία κυβέρνηση που έχει προοδευτικό προσανατολισμό δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της εάν δεν πετύχει να αλλάξει αυτό το αρρωστημένο και παρασιτικό καθεστώς της τηλεόρασης. Και μ’ αυτό το σκεπτικό, η χώρα χρειάζεται μια άλλη τηλεόραση. Μια καλή δημόσια τηλεόραση που έχει τις ακριβώς αντίθετες αρχές από την ιδιωτική τηλεόραση είναι απαραίτητη. Αλλά και η δημόσια τηλεόραση από μόνη της δεν φτάνει. Το παράλληλο βήμα που πρέπει να γίνει χωρίς χρονοτριβή είναι να δημιουργηθούν πολλές τηλεοράσεις, πολλά κανάλια, σε όλη την Ελλάδα, με προοδευτικό προσανατολισμό, από συλλογικότητες που λειτουργούν δημοκρατικά, με διαύγεια και διαφάνεια. Ποικίλες και διαφορετικές, ειδικού και γενικού περιεχομένου, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας, με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Και όχι μόνο τηλεοπτικά κανάλια. Ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά, μπλογκ και σάιτ, πάσης φύσεως, από ομάδες, παρέες, συλλόγους, κινήσεις πολιτών, σχολεία, πανεπιστήμια, καλλιτεχνικά σχήματα, αθλητικούς και επιστημονικούς ομίλους και κυρίως από ομάδες ακτιβιστών και νέων δημοσιογράφων, με έμφαση στην πολιτική, το περιβάλλον, τις τέχνες, την υγεία, την παιδεία και κάθε άλλο σημαντικό τομέα της ζωής που καλύπτεται μεροληπτικά ή δεν καλύπτεται καθόλου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Σήμερα, η τεχνολογία διευκολύνει αυτή την επιλογή. Το κόστος της υποδομής είναι προσιτό και σε συνδυασμό με τον εθελοντισμό, μπορούν να γεννηθούν πολλές εστίες ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα έχουν εν συνεχεία τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δίκτυα αλληλοτροφοδοτούμενα. 
Από τον τόπο δεν λείπουν οι ικανοί και πρόθυμοι άνθρωποι να συμμετάσχουν σε εγχειρήματα πολιτιστικής δημιουργίας και διεύρυνσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας. Αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να καλύψει θεσμικά και να διευκολύνει πρακτικά την υλοποίηση της εναλλακτικής ενημέρωσης. Ούτε λεφτά, ούτε ντιρεκτίβες. Ενθάρρυνση και ελευθερία. Αυτές οι εστίες εξ αντικειμένου θα στηρίζουν κάθε προοδευτικό φιλολαϊκό μέτρο της κυβέρνησης και με το δυναμισμό τους θα αποτελέσουν ταυτόχρονα προωθητικούς παράγοντες πολλών άλλων τοπικών δράσεων, στους τομείς του πολιτισμού, αλλά και του εμπορίου, του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, αναζωογονώντας τις πόλεις και τα χωριά. Έτσι, θα απλωθεί σε όλη τη χώρα ένα εναλλακτικό δίκτυο ενημέρωσης και θα ενισχυθεί η πραγματική δημοκρατία από κάτω, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον συνολικό εκδημοκρατισμό του πολιτεύματος. Γιατί καμία κυβέρνηση, όσο ριζοσπαστική κι αν είναι, δεν μπορεί μόνη της να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή.
Οι νέοι ασφυκτιούν μέσα στο σύστημα των ολίγων. Ούτε δουλειές βρίσκουν, ούτε χώρο για να αναπτύξουν τις ιδέες τους, ούτε καλύπτονται νομικά για να κοντράρουν το κατεστημένο με τις εναλλακτικές δράσεις τους. Τίποτα όμορφο και καμία πρωτοβουλία των νέων δεν περνάει από τα καθεστωτικά κανάλια. Μόνο οι φόνοι και οι ληστείες, η πολιτική συκοφαντία και η τρομοκρατία, η βία και οι επιτυχίες των πλουσίων αφθονούν στις ειδήσεις, τις ταινίες, τα σίριαλ και τις πάμπολλες εκπομπές μόδας και κουτσομπολιού. Για να αναγεννηθεί η κοινωνία, η ενημέρωση πρέπει να υπηρετήσει την κοινωνία χωρίς παραμορφωτικούς διαύλους και χωρίς τους όρους που επιβάλλει η πληρωμένη διαφήμιση. Γι’ αυτό τα ΜΜΕ, και ιδίως η τηλεόραση, πρέπει να περάσουν σε ανθρώπους με όραμα και με χέρια καθαρά. Τότε μόνο η εξουσία περνάει στο λαό.
Αυτό είναι το καθήκον μας. Καινοτομίες με αμεσότητα, συλλογικότητα και βάθος. Στην υπηρεσία της κοινωνίας. Και με αυτά τα κριτήρια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, καλούνται οι πολίτες να διεκδικήσουν το μέλλον τους και να αποτιμήσουν το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλιος Ελληνιάδης
- ΑΠΌ ΤΟ: http://www.e-dromos.gr/einai-dunati-h-dhmokratia-xoris-tileorasi/#sthash.oHpLtTUc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου