~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.;

  Θέμα:  «Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως» ή «μέσα μαζικής Εξαπατήσεως»  Ο λοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται και γίνεται αντιληπτόν ότι τα λεγόμενα Μ.Μ.Ε («μέσα μαζικής ενημερώσεως»), μετατρέπονται σε «μέσα μαζικής Εξαπατήσεως».
Ιδιαιτέρα προσοχή πρέπει να δοθεί σε κάτι το οποίον μάλλον δεν έχει καν σχολιαστεί και αφορά τον τρόπον με τον οποίον τα Μ.Μ.Εξαπατήσεως προβάλλουν σημαντικότατα θέματα, όπως π.χ. το θέμα των σφαγών στην Συρία, των ισλαμιστών/τζιχαντιστών, αλλά και λοιπά παρόμοια.
Στις λεγομένες ενημερωτικές εκπομπές λοιπόν, αλλά και στα λεγόμενα δελτία «ειδήσεων» (*1) προβάλλονται διαδοχικώς και με συνεχείς εναλλαγές θέματα τα οποία δεν έχουν κάποια θεματική διασύνδεσι μεταξύ τους.
Π.χ. ενώ ένα θέμα αναφέρεται στις σφαγές στο Ιράκ (*2), το επόμενον μπορεί να αναφέρεται στο διαζύγιον της τάδε τηλεαστέρος.
Εν συνέχεια ο εκφωνητής αναφέρεται στους βομβαρδισμούς στην Γάζα και αμέσως μετά στον καιρόν και στο θέμα του χιονιά τον χειμώνα ή του καύσωνος το καλοκαίρι, με τον ίδιο στόμφον και σοβαρότητα, αλλά διανθισμένον με... καλλίγραμμες κυρίες που λούονται παραλιακώς…
Η θεματολογία ταλαντώνεται ανάμεσα στο απάνθρωπον, το βίαιον, το αισχρόν και το γλυκανάλατον, το ασήμαντον, το ανέμελον, το κουτσομπολίστικον.

Παρακολουθώντας ο τηλεθεατής ένα απάνθρωπον θέαμα, αρχικώς δύναται να αισθανθεί φόβον, αποτροπιασμόν, οργήν, κλπ. Μέχρι ο εγκέφαλος να επεξεργαστεί την πληροφορίαν και να αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε ένα άλλο «παράλληλον Σύμπαν» αλλά πολύ κοντά μας και ότι καλό είναι να λάβουμε τα μέτρα και τις προφυλάξεις μας, το θέμα αλλάζει άρδην και στην οθόνη παρουσιάζεται μία σκυλίτσα που κάνει σκι ή μία κυρία που βάφει τα νύχια της. Τα αρχικώς εκδηλωθέντα συναισθήματα και η κατάστασις συναγερμού του τηλεθεατού αποσβένονται (μαζί και οι πιθανές προεκτάσεις και επιπτώσεις αυτών) και αντικαθίστανται από άλλα. Από αυτά του εφησυχασμού, της αδιαφορίας, της νωχελικότητος, της επαναπαύσεως.
Βασικός σκοπός της εν λόγω μεθοδόλογίας και τρόπου παρουσιάσεως των «ειδήσεων» είναι η διαρκής ταλάντωσις του νου του τηλεθεατή ο οποίος αδρανοποείται και εν τέλει σταματά να ανθίσταται στις προσβολές. Και όταν ο νους συμβιβαστεί με την ιδέα που πλασάρουν τα μέσα, τότε κάθε αντίστασις καθίσταται αδύνατος.

Σημειώσεις:
(*1) Οφείλουμε να διευκρινήσουμε ότι ο όρος «ειδήσεις» εάν όχι ψευδής και παραπλανητικός είναι τουλάχιστον αδόκιμος και άστοχος, διότι η λέξις «είδησις» εκ του «ειδέναι» (γνωρίζω) σημαίνει κάτι το οποίον μας προσφέρει επιπλέον γγνώσιν.
(*2) Για όσους θεωρούν ότι τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν στον "πολιτισμένον" κόσμον μας, ας μην ξεχνάμε: Οι σφαγές στην Κύπρο και οι αγνοούμενοι δεν είναι μακρυά...
Μόλις τον Μάιο του 2009 φανατικοί ισλαμιστές έκαιγαν και έσπαγαν βιτρίνες και οχήματα στην Αθήνα για δύο ημέρες και στην Στοκχόλμη μόλις πέρυσι την έκαιγαν για δύο εβδομάδες.

___________
*από το: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_ccboard&view=postlist&forum=14&topic=824&Itemid=368&lang=el#ixzz3IUFrw477

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου